Bušenjem reni bunara nastavljena rekonstrukcija postojećeg vodovoda u naselju Dvorište
   26 Sep 2020, 12:13    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


Bušenjem reni bunara nastavljena rekonstrukcija postojećeg vodovoda u naselju Dvorište

Opština Golubac u proteklih četiri godine oko  50 odsto planiranih sredstava iz budžeta  investirala je u razne  projekate i programe razvoja, u prvom redu na modernizaciju lokalane putne mreže I vodosnamdevanja. Ova podunavska opstina  je još daleke 1986.godine sprovela Program vodosnabdevanja I do danas Izgradeno je 12 lokalnih i 3 regionalna vodovoda za 24 naselja.

Sredstvima iz opštinske kase,Mesne zajednice i Javnog komunalniog preduzeća koje je i izvođač radova na vodovodnoj mreži u naselju Dvorište, u ovom naselju u toku je rekonstrukcija postojećeg vodovoda.

 Ovih dana počeli su radovi na bušenju jednog bunara u naselju Dvorište  ,u okviru rekonstrukcije postojećeg seoskog vodovoda koji je  građen pre  četiri decenije..Vrednost ovih radova je 3,5  miliona dinara,a ova sredstva obezbedila je iz budžeta opština Golubac. Zbog zastarelosti  cevovoda I čestih havaraja meštani Dvorišta  već nekoliko godina imali su problem sa vodosnamdevanjem I  često ostajali bez vode za piće.
               -Trenutno radimo iskop jednog bunara na prostoru Mesne zajednice Dvorište gde smo u ovom naselju kompletno rekonstruisali postojeće vodovod kao što je bazen,elektrifikacija,postavljanje novog hlorinatora I jedna probna bušotina.Sa ovim novim bunarom stvaramo uslove za priključak na postojeći vodovod u roku od jednog meseca. Nadam se da će meštani  već u oktobru ove godine imati hemijski I baktereološku zdravu pijaću vodu I to u dovoljnim količinama.Tada će prestati sve njihove muke oko nestašice vode  koja ih je pratila predhodnih godina,kaže predsednik opštine Golubac,dr Nebojša Mijović.

Za proteklih četiri godine iz budžeta opštine Golubac za rekonstrukciju  vodovoda I izgradnju novih reli bunara u naseljima I gradu Golupcu uloženo je oko 30 miliona dinara.
        -Ova sredstva utrošena su za rekonstrukciju I izgradnju novih bunara u naseljima I gradu Golupcu.Zatekli smo jednu tešku situaciju jer mnoga naselja nisu imali rešen problem vodosnadevanja zdravom pijaćom vodom. Rađene su u nekim naseljima nove vodovodne  mreže  I popravljene postojeće,što stvaramo islove da sva naselja u našoj opštini I građani imaju redovno snamdevanje zdravom pijaom vodom I tako im omogućili bolji život u selu kao I gradu Golupcu,rekao je dr Mijović.

       
Poznati problemi uz efikasno i ekonomično pronalaženje rešenja i dalje ostaju kao preduslov uspešnog planiranja i realizacije budžeta,u cilju razvoja ovog kraja kao  i stvaranju uslova za boljih život i rad svih  građana.Ovo je samo jedan deo radova na izgradnji infrastrukture i na realizaciji projekata  u opštini Golubac . Sa ovim investicijama u dogledno vreme skoro sva naselja ove podunavske opštine imaće redovno i kvalitetno vodosnabdevanje.Slične vesti

OBAVEŠTENJE O NESTANKU VODE 03.08.2020.

3 Aug 2020, 12:40

Zbog radova na mreži  bez vode će biti potrošači u  ulici Vojske Jugoslavije (sa bočnim ulicama) od Bulevara…

OBAVEŠTENJE O NESTANKU VODE 17.06.2020.

17 Jun 2020, 12:22

Zbog radova na mreži  bez vode će biti potrošači u ulicama Boška Vrebalova I Sime Simića sa bočnim ulicama.…

OBAVEŠTENJE IZ VODOVODA: ZBOG RADOVA NA MREŽI BEZ VODE U SLEDEĆIM ULICAMA U POŽAREVCU

11 Jun 2020, 12:27

Obaveštenje za četvrtak, 11.06.2020.
 
Zbog radova na mreži  bez vode će biti potrošači u sledećim ulicama:

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeOd 60 pregledanih u Gradskom zavodu…

Najviše novoobolelih od koronavirusa i juče je bilo u Beogradu. U Gradskom zavodu za plućne…

21 Oct 2020, 9:31

ZdravljeKon: Ako svi nose maske, zaštita…

Epidemiolog Predrag Kon ponovo je apelovao na Beograđane da nose maske, ističući da ta mera,…

21 Oct 2020, 9:29

PolitikaSiniša Mali potvrdio da ostaje…

Dosadašnji ministar finansija Siniša Mali rekao je da će u novoj vladi ostati ministar finansija.…

21 Oct 2020, 9:26

Kursna lista