Budžet opštine Čajetina oko 2, 2 milijarde dinara
   3 Oct 2020, 12:07    Čajetina    SATTV    Elena Marjanović


Budžet opštine Čajetina oko 2, 2 milijarde dinara

Rebalansom budžet opštine Čajetina uvećan za 116 miliona dinara i sada iznosi 2,2 milijarde dinara, odlučili odborniciskupštine ove zlatiborske opštine
Odbornici SO Čajetina usvojili su polugodišnji  uzveštaj o izvršenju budžeta prvi rebalans budžeta. Budžet opštine Čajetona nakon rebalansa iznosi 2,2 milijarde dinara, uvećan je za 116 miliona dinara.
„Opština Čajetina ima stabilan budžet i on je do sad izvršen sa oko 74 odsto od planiranog, zato naši građani mogu da budu spokojni jer opština Čajetina nema finansijskih problema i već sada može da planira budžet za narednu godinu jer znamo kojim sredstvima raspolažemo, i koje su za nas značajne investicije, a do sada smo najveće projekte  već završili ili ih uskoro završavamo, među kojima su svakako pogon za prečišćavanje otpadnih voda, zlatiborska gondola, rekonstrukciuja Kraljevog trga, kupovina sportske hale i hotela na Zlatiboru, rekonstrukcija sportske hale u Čajetini i asfaltiranje brojnih saobraćajnica - izjavio je Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina nakon sednice Skupštine opštine Čajetina.
Stamatović dalje ističe da je deo rekonstrukcije Kraljevog trga na Zlatiboru i postavljanje podnog grejanja ispod njega je pri samom kraju, a uskoro očekujemo završetak pristupnih staza i staza za šetnju, kao i postavljanje urbanog mobilijara, a ukoliko vremenske prilike u narednih mesec dana budu dozvolile biće završeno i postavljanje osvetljenja u fontani na sredini zlatiborskog jezera ali i klizalište pred zimsku sezonu. Biće završeni i objekata u centru Zlatibora u kojima će čajetinski proizvođači moći da prodaju suvenire i srodne proizvode.
„Briga o zdravlju i socijalni aspekt građana su prioritet Opštine i na ovoj sednici je doneta odluka da će opština Čajetina investirati u jedan rendgentski aparat za potrebe Doma zdravlja u Čajetini. Iako je to državna institucija, opština Čajetina je iz svog budžeta izdvajala i izdvaja značajna finansijska sredstva za poboljšanje kvaliteta zdravstvenih usluga kroz ulaganje u opremu, nabavku vozila saniteta -  istakao je Stamatović. 
Skupština je usvojila i izmene i dopune Programa poslovanja JKP „Vodovod Zlatibor“, kao i  Odluku o izmeni odluke o organizaciji Opštinske uprave Čajetina. Bojana Božanić sa Zlatibora, imenovana je za direktora JP „Gold gondola Zlatibor. Usvojeno je više rešenja o otuđenju građevinskog zemljišta radi ispravke granica građevinskih parcela, a doneta je i odluka o pribavljanju  prostora za proširenje groblja u Šljivovici – Sainovina. Usvojena je i odluka  da se sredstvima više investitora izvrše određeni investicioni radovi na Zlatiboru.
„Naredne godine ćemo se posvetiti izgradnji novih i rekonstrukciji postojećih saobraćajnica, ali i razvoju turističke infrastrukture i pratećih sadržaja, vodosnabdevanju i izgradnji Sušičkog vrela, kao i završetku Agroindustrijskog centra na Zlatiboru, koji je započet pilot projektom izgradnje mlekare „Naša Zlatka“ u selu Kriva Reka na Zlatiboru - zaključio je Stamatović.

foto: www.cajetina.org.rsSlične vesti

U petak zaseda gradištanski parlament

17 Oct 2020, 10:09

Odbornici Skupštine opštine Veliko Gradište u petak raspravljaće o realizaciji budžeta u prvih šest…

Rebalansom gradski budžet smanjen za oko 139 miliona dinara

9 Oct 2020, 13:59

Rebalansom buddžet grada Požarevca manji za oko 139 miliona dinara. Posledice nastale usled pandemije koronavirusa glavni…

Rebalans budžeta pred požarevačkim odbornicima

3 Oct 2020, 12:27

U petak zaseda požarevačka skupština. Sednica će se održati u Centru za kulturu Požarevac.
Predrag Mijatović,…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaGolubac dobija Kulturni centar…

U Golupcu su u toku radovi na rekonstrukciji postojeće zgrade u kojoj će biti smeštena…

20 Oct 2020, 15:04

DruštvoPutovanje u srednji vek sa Ramske…

Da li ste se ikada zapitali kako bi bilo vratiti se u srednji vek, kako su ljudi bili obučeni,…

20 Oct 2020, 13:59

Vremenska prognozaPROGNOZA za SREDU, 21. Oktobar…

SRBIJA: U sredu jutro vrlo hladno, ponegde slab prizemni mraz, a po kotlinama i dolinama reka…

20 Oct 2020, 12:30

Kursna lista