BUDI HRABAR I ZAPOČNI SOPSTVENI BIZNIS
   17 Jan 2018, 21:11    Golubac    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


BUDI HRABAR I ZAPOČNI SOPSTVENI BIZNIS

U  okviru projekta ,,Budi hrabar i započni sopstveni biznis’’koji je  podržan od Razvojne agencije Srbije,u organizaciji Udruženja ,,Agro klaster Homolje’’, i opštine Golubac, u ovom gradu na Dunavu održana je edukacija za pravna lica,preduzetnike i registrovana poljoprivredna gazdinstva.


Na ovom skupu u Golupcu razgoovaralo se o  Brendiranju proizvoda i izlazak na Ino tržiste,preradi i pakovanju i kvalitetu  proizvoda,inovacijama,izvozu,merama Vlade Republike Srbije za podsticaj privatnog preduzetništva i o  samozapošljavanju.

       -Agro klaster Homolje ima veliku podršku Razvojne agencije Srbije koja nam je prihvatila tri naša projekta kao dokaz da Braničevski okrug  ima dugu tradiciju pravljenja  i sakupljanja šumskih proizvoda kao što su pečurke vrganj,lisičarka,crna truba i koje imaju dobru prođu u inostranstvu.Ova edukacija im seminar ovde u Golupcu prošli su jako dobro,upoznali smo buduće kooperante koji proizvode med i kupine,zatim ljude koji se bave slikarstvom.Napravićemo jedan konkurs za dizajn za proizvode koje ćemo odavde plasirati putem elektronkse E-prodavnice na našem sajtu ili putem direktnog pakovanja i slanja u Italiju sa kojom imamo dobru saranju,kaže Slobodanka Jaćić , klaster menadžer,, Agro klaster Homolje’.


Božidar Kačunković,menadžer i savetnik  Brend marketing govorio je na temu iz oblastii marketinga i brendiranja proizvoda i njihova prodaja na inostranom tržištu.
     


  Savet za razvoj poljoprivrede opštine Golubac radi na realizaciji raznih projekata kao i na davanju budžetskih sredstava za razvoj pčelarstva,stočarstva i voćarstva,zašta je u prošloj godini za stimulacije uloženo 6,5 miliona dinara.Poljoprivreda je jedna od grana koja sa turizmom predstavlja razvojnu šansu opštine Golubac.

        -Ova edukacija je dobra i dosta interesatna u trenutku kada opština Golubac mnogo pomaže razvoju poljoprivrede.Usvojena strategija razvoja opštine Golubac se uglavnom zasniva na razvoju turizma,što je sasvim normalno.,ali u saradnji sa poljoprivredom.Odlučili smo da određena budžetska sredstva budu podeljena kao stimulacija poljoprivrednicima da počnu ozbiljnije da se bave poljoprivredom i tako povećaju proizvodnju na svojim imanjima,ističe Slobodan Živanović,predsednik Saveta za razvoj poljoprivrede opštine Golubac.


           Udruženje“Agro klaster Homolje“  koje fe formirano 2012.godine je nestranačka, nevladina, samostalna poslovno stručna interesna mreža preduzetnika (MSP) i društava za proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda, kao i institucija zaduženih za podršku rada i razvoja Klastera. 


Zalaže se za zajedničko plasiranje proizvoda kao što je med, meso ,voće , povrće, lekovito i začinsko bilje i  narodne rukotvorine  na domaćem i inostranom tržistu.Takođe, vrši i edukaciju stanovništva za nove tehnologije u proizvodnji, motorizaciji, plasmanu proizvoda tj. zaokruženom procesu od proizvodnje do plasmana,a poseban akcenat  udruženja je na proizvodnji i plasmanu Organske hrane,koja je kod nas a i svetu sve više tražena.
Lj.Nastasijević
 
 



Slične vesti

Seminar za medicinske sestre Predškolskih ustanova Podunavsko-Braničevskog regiona u Kučevu

20 Nov 2023, 21:14

U okviru programa stalnog stručnog usavršavanja Udruženja meicinskih  sestara Predškolskih ustanova …

U Kučevu održan dvodnevni seminar na temu turizam kao globalni fenomen

18 Sep 2020, 14:46

U Kučevu je završen  dvodnevni seminar  u okviru  projekta “Lakše do donatora”…

MEDICINSKI SEMINAR NA TEMU PSIHOONKOLOGIJE

22 Jun 2020, 13:12

Olivera Hajrović, specijalista medicinske psihologije Opšte bolnice Požarevac u utorak 23. juna održaće Medicinski…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista