Brnabić bila iznenađena stanjem u vojsci
   22 Apr 2019, 12:04        n1 info    Maja Kostić


Brnabić bila iznenađena stanjem u vojsci

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je sa predstavnicima Vojnog sindikata Srbije, koji su je upoznali sa problemima u sindikalnom delovanju.
Kako je saopšteno, posle uvida u situaciju u okviru Vojnog sindikata Srbije, premijerka Brnabić je najavila da će se razgovori sa sindikatom nastaviti u narednom periodu.
Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić, nakon četrdesetominutnog sastanka sa premijerkom, rekao je za N1 da su Ani Brnabić ukazani problemi i predložena rešenje za prevazilaženje krize u kojoj se sindikat nalazi kad je reč o odnosu sa ministrom odbrane.
"Predsednica Vlade je bila vidno iznenađena stanjem u vojsci i zamolila sindikat da odradi izveštaj na tu temu koji će joj biti dostavljen", rekao je Antić.
Vojni sindikat Srbije i Policijski sindikat Srbije, koji poslednjih pet godina ukazuju na probleme u vojsci i policiji, izgubili su reprezentativnost na, kako kažu, upitan način. Godinama su tražili dijalog sa predstavnicima vlasti, ali ih je vlast ignorisala.
Međutim, u petak tokom zajedničke konferencije upućen je poziv predsedniku Vojnog sindikata Srbije Novici Antiću da dođe na sastanak sa premijerkom Anom Brnabić, ali ne i predstavnicima Policijskog sindikata Srbije.
Antić podseća da sa Policijskim sindikatom Srbije postoji Memorandum o saradnji i da je premijerki dostavio dokumentaciju koja se odnosi na postupak u kome je Policijskom sindikatu Srbije, kako kaže, nezakonito oduzeta reprezentativnost.
"Izneo sam konkretne predloge i zamolio da se u narednom periodu i sa predstavnicima Policijskog sindikata održi sastanak", rekao je Antić.
Dodao je da premijerka obećala odgovore nakon razmatranja predloga sa stručnim timom i najavio višednevni zajednički protest ispred zgrade Vlade Srbije ukoliko se ne postigne dogovor.
"Mi ne želimo da se postavljamo ultimativno, ali nas na to primorava stanje u kome se mi sada nalazimo odnosno nezakonito delovanje dva resorna ministra", ističe Antić.
Antić tvrdi da je dobio otkaz jer je javno iznosio stavove sindikata i govorio o problemima u vojsci.
"Taj postupak je nezakonit, protiv ministra odbrane je podneta krivična prijava, očekujemo da sudovi reaguju. Tražili smo od predsednice Vlade da poništi upravni akt kojim je meni kao predsedniku sindikata izrečen otkaz, tražili smo i da se obustavi postupak koji se vodi protiv generalnog sekretara zbog iste stvari, da se stvore prostorno-tehnički uslovi za naš nesmetan rad i da se uđe u pregovore zaključenja posebnog kolektivnog ugovora za zaposlene u vojsci", rekao je Antić.Slične vesti

Bez kompromisa u borbi sa sivom ekonomijom

22 May 2019, 12:51

Premijerka Ana Brnabić je na Četvrtoj godišnjoj konferenciji "Izlaz iz sive ekonomije", poručila da država…

Naš zadatak je da napravimo evropsku Srbiju

8 May 2019, 14:08

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da nije zabrinuta kada je u pitanju datum pristupanja Srbije Evropskoj uniji…

Brnabić sutra na Godišnjem sastanku EBRD u Sarajevu

7 May 2019, 13:18

Visoki funkcioneri iz svieta ekonomije i politike  će stići u Sarajevo u povodu Godišnjeg sastanka Odbora guvernera Evropske…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaNema novog dijaloga to je izmišljotina…

quot;Sada je pravi trenutak za održavanje skupštinske sednice o Kosovu i Metohiji i…

24 May 2019, 11:52

PolitikaSrbi sa KiM sa predsednikom Vučićem

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se danas sa političkim predstavnicima Srba i najznačajnijih…

24 May 2019, 11:46

DruštvoDANAS JE DRŽAVNI PRAZNIK Da li…

Dan Ćirila i Metodija, odnosno Dan slovenske pismenosti i kulture, državni je praznik koji…

24 May 2019, 11:03

Kursna lista