BRNABIĆ: PROSTOR ZA POVEĆANJE PLATE POSTOJI
   30 Sep 2017, 14:36        SAT TV    Tatijana Spasojević


BRNABIĆ: PROSTOR ZA POVEĆANJE PLATE POSTOJI

Ana Brnabić izjavila je da je prostor za rast plata nešto veći nego što to procenjuje Fiskalni savet. Premijerka je takođe najavila da će Vlada uskoro objaviti za koliko procenata će biti povećane zarade. "Verujem da imamo malo više porostora, ali razgovaraćemo i sa njima", rekla je Brnabić novinarima u Koceljevi i podsetila da Vlada ni ranije nije uvek u svemu imala potpuno razumevanje Fiskalnog saveta Srbije. Brnabić je istakla da je vlada do sada pokazala da je dovoljno odgovorna da donosi odluke koje neće ugroziti fiskalnu stabilnost u Srbiji.

Navodeći da je Fiskalni savet konzervativan i strog, Brnabić je rekla da je dobro što je takav jer daju prostor da "možemo da se držimo u balansu". Predsednik Fiskalnog saveta Pavle Petrović rekao je juče da postoji prostor za povećanje plata i penzija u javnom sektoru u 2018. i to do pet odsto u proseku. Premijerka je najavila je da će 14. oktobra na konferenciji za novinare predstaviti rezultate rada Vlade Srbije u prvih sto dana rada. Istakla je i da je u prvih mesec dana bila zabrinuta, ali da je danas zadovoljna onim što je urađeno. Detaljnije će o tome, kaže, polovinom oktobra, ali je već sad jasno da je urađeno jako puno, iako je njen kabinet krenuo sa radom u dosta teškim okolnostima, budući da je tada bio štrajk u "Fijatu", protest malinara. "To smo rešili, stabilizovali smo se, i krenuli smo hrabro napred u kontinuitetu sa prethodnom vladom", rekla je Brnabić. Premijerka Brnabić izjavila je da Vlada neće odustati od Zakona o zaposlenima u javnim službama, i da joj i dalje nije jasno zašto se sindikati prosvete protive nacrtu tog dokumenta. "Sve što smo na sastancima slušali je to da su oni protiv tog zakona zato što ukida neke njihove beneficije. To apsolutno nije tačno", rekla je premijerka novinarima u Koceljevi. "Nije tajna da imamo potpuno drugačije stavove o predlogu tog zakona", rekla je ona i dodala da je primila pismo sindikata obrazovanja u kome traže da se zakon povuče iz skupštinske procedure. Brnabić je zamolila sindikat da se više informišu kada protestuju, jer zakon nije došao još ni do vlade. "Neću od tog zakona odustati, sedeću sa njima koliko god bude potrebno", rekla je ona i istakla da je reč o reformskom zakonu, koji po prvi put omogućava da se nagrade najbolji. Brnabić je ukazala da je sa reprezentativnim sindikatima u zdrastvu postignut sporazum i razumevanje o važnosti tog zakona. "Imamo njihovu podršku za taj zakon", rekla je Brnabić novinarima u Koceljevi. Ona je dodala da je sindikat u zdravstvu, koji je, kao i sindikat prosvete, protestovao nereprezentativan, ali da to ne znači da neće da ih sasluša.
 
 Slične vesti

SNS PROSLAVILA SLAVU

28 Oct 2019, 13:08

POLITIČKA PARTIJA SRPSKA NAPREDNA STRANKA JE PROSLAVILA SLAVU SVETU PETKU.

Politička partija SNS je obeležila u…

MEDVEDEV STIGAO U BEOGRAD

19 Oct 2019, 12:54

Premijer Rusije Dmitrij Medvedev doputovao je u zvaničnu posetu Beogradu, tokom koje će prisustvovati obeležavanju 75. godišnjice…

MILOŠ VUČEVIĆ U POŽAREVCU: O NETAČNIM NAVODIMA OPOZICIJE I O NAPADIMA NA NOVINARE

17 Oct 2019, 12:16

POTPREDSEDNIK SRPSKE NAPREDNE STRANKE I GRADONAČELNIK NOVOG SADA MILOŠ VUČEVIĆ  POSETIO JE JE JUČE GRADSKI ODBOR…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoRUŽIĆ I FABRICI O ZNAČAJU REFORME…

ZAŠTO JE REFORMA VAŽNA ZA GRADJANE I PRIVREDU, I U KOJOJ MERI JE U TOM POSLU ZNAČAJNA…

30 May 2020, 12:44

DruštvoPOČELO JE ISPITIVANJE NA ANTITELA…

U ZAVODU ZA JAVNO ZDRAVLJE POŽAREVAC POČELO JE SEROLOŠKO ISPITIVANJE ODNOSNO ISPITIVANJE…

30 May 2020, 12:31

PolitikaGRUPA GRAĐANA ISKORAK PREDALA…

GRUPA GRAĐANA ISKORAK DR ZVONKO BLAGOJEVIČ-MITA GAVRILOV PREDALI SU KASNO SINOĆ SVOJU IZBORNU…

30 May 2020, 12:25

Kursna lista