BRNABIĆ: NEMAMO MNOGO PRIJATELJA I PARTNERA POPUT SLOVAČKE
   30 May 2019, 14:25        RTS    Tatijana Spasojević


BRNABIĆ: NEMAMO MNOGO PRIJATELJA I PARTNERA POPUT SLOVAČKE

Premijerka Ana Brnabić sastala se u Beogradu sa slovačkim premijerom Peterom Pelegrinijem, koji boravi u zvaničnoj poseti Beogradu sa desetočlanom delegacijom u kojoj je i ministar ekonomije Peter Žiga. Nakon svečanog dočeka ispred Palate Srbija, intoniranja himne dve zemlje, počeo je sastanak tet-a-tet Ane Brnabić i Petra Pelegrinija. Nakon tog susreta palaniran je plenarni sastanak dve delegacije u kojima su i ambasadorka Slovačke Dahmar Repčekova i ministar za evrointegracije Jadranka Joksimović.Teme razgovora biće poboljšanje ekonomske saradnje, podrška evropskom putu Srbije, njenom teritorijalnom integritetu i suverenitetu, ali i otpisivanje dela duga iz vremena bivše Jugoslavije prema Čehoslovačkoj.Reč je o 24 miliona dolara i otpisu dve trećine tog duga.Pelegrini i Brnabić će potom potpisati sporazum i obratiti se medijima.
Pelegrini se jutros u Generalnom sekretarijatu Predsedništva Republike sastao i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Premijerka Ana Brnabić sastala se u Beogradu sa slovačkim premijerom Peterom Pelegrinijem, koji boravi u zvaničnoj poseti Beogradu sa desetočlanom delegacijom u kojoj je i ministar ekonomije Peter Žiga. Nakon svečanog dočeka ispred Palate Srbija, intoniranja himne dve zemlje, počeo je sastanak tet-a-tet Ane Brnabić i Petra Pelegrinija. Nakon tog susreta palaniran je plenarni sastanak dve delegacije u kojima su i ambasadorka Slovačke Dahmar Repčekova i ministar za evrointegracije Jadranka Joksimović.

Teme razgovora biće poboljšanje ekonomske saradnje, podrška evropskom putu Srbije, njenom teritorijalnom integritetu i suverenitetu, ali i otpisivanje dela duga iz vremena bivše Jugoslavije prema Čehoslovačkoj.Reč je o 24 miliona dolara i otpisu dve trećine tog duga.Pelegrini i Brnabić će potom potpisati sporazum i obratiti se medijima.

Pelegrini se jutros u Generalnom sekretarijatu Predsedništva Republike sastao i sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.Slične vesti

CENTRALNOAFRIČKA REPUBLIKA POSLALA NOTU: NE PRIZNAJE KOSOVO

27 Jul 2019, 13:45

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je gostujući u Jutarnjem programu RTS-a saopštio da je sinoć dobio diplomatsku…

VULIN SA RUSKIM AMBASADOROM

24 Jul 2019, 12:53

Ministar odbrane Aleksandar Vulin sastao se danas sa novoimenovanim ambasadorom Ruske Federacije u Beogradu Aleksandrom…

PREDSEDNICI MAĐARSKE I SRBIJE, POLOŽILI SU VENCE NA SPOMEN-OBELEŽJE NA KALEMEGDANU

22 Jul 2019, 12:51

Predsednici Mađarske i Srbije, Janoš Ader i Aleksandar Vučić, položili su vence na spomen-obeležje "Opsada Beograda…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaU RAMU ODRŽANI JUBILARNI DESETI…

Proteklog vikenda u naselju Ram na Dunavu,u opštini Veliko Gradište održani…

19 Aug 2019, 15:42

DruštvoSESTROLJINSKI DANI PREOBRAŽENJA

OTVORENI SU SESTROLJINSKI DANI PREOBRAŽENJA U PORTI MANASTIRA SESTROLJIN NADOMAK NASELJA POLJANA.…

19 Aug 2019, 13:49

DruštvoŠESTA MEĐUNARODNA SMOTRA FOLKLORA…

OTVORENA JE ŠESTA MEĐUNARODNA SMOTRA FOLKLORA NA LETNJOJ POZORNICI U DRMNU, NASELJU…

19 Aug 2019, 13:46

Kursna lista