BRNABIĆ: GRAĐANI NISU NAŠI KURIRI, VEĆ SMO MI NJIHOV SERVIS
   2 Oct 2019, 14:19        RTS    Tatijana Spasojević


BRNABIĆ: GRAĐANI NISU NAŠI KURIRI, VEĆ SMO MI NJIHOV SERVIS

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da je ostvaren veliki napredak u oblasti reforme javne uprave, koja je, uz vladavinu prava i ekonomske reforme, jedan od tri ključna stuba evropskih integracija Srbije.
Na predstavljanju izveštaja SIGME, organizacije koja je u okviru Evorpske komisije i OECD zadužena za praćenje reformi javnih uprava, Ana Brnabić je istakla da u tom izveštaju stoji da je Srbija postala lider u regionu u oblasti pružanja usluga građanima i elektronskoj upravi, sa ambicijom da se takmiči sa najboljima u svetu. "Ovaj izveštaj nam daje snažan vetar u leđa da nastavimo dalje", podvukla je Brnabić.
Srbija, kako kaže, zna kakva treba da postane uprava kako bi građani u svakom trenutku bili uvereni "da smo mi tu zbog njih, a ne oni zbog nas".
"Građani treba da znaju da smo mi njima servis, a ne oni naši kuriri od kojih se očekuje da nam olakšaju posao", istakla je Brnabić.
Premijerka je navela da će nastaviti da insistira na digitalizaciji koja, pored ostalih prednosti, predstavlja i značajan instrument u borbi protiv korupcije.
Kako kaže, zaposleni u javnoj upravi međusobno su do sada razmenili više od 5,3 miliona podataka, što znači da toliko puta građani nisu nosili papire od šaltera do šaltera, već da je to uprava radila za njih, od 1. juna 2017. godine, kada je pušten u rad sistem za automatsku razmenu podataka.
Brnabić je podsetila da su uvedne važne elektronske usluge, kao što su e-repcet, e-beba, e-dnevnik, elektronski upis dece u vrtić, plaćanje platnim karticama na protalu e-uprave, plaćanje i provera poreza na imovinu...

IZVOR- TANJUG I RTSSlične vesti

Brnabić studentima Ako želite promene, budite ta promena

25 Feb 2020, 11:02

Premijerka Srbije Ana Brnabić održala je večeras predavanje studentima Poslovne škole Imperijal koledža u Londonu,…

Zapadni Balkan prioritet za EBRD, ceo svet želi da region uspe

24 Feb 2020, 11:33

Zapadni Balkan je prioritet za EBRD i ceo svet želi da taj region uspe, poručio je danas direktor Evropske banke za obnovu…

Plan-za tri godine 100 odsto pokrivenost internetom

3 Feb 2020, 12:02

U Srbiji je trenutno pokrivenost internetom oko 60 odsto, a cilj je da u naredne tri godine 100 odsto građana i privrednika…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoOPŠTINA VELIKO GRADIŠTE ZNAČAJNA…

Turistička organizacija opštine Veliko Gradište nastupila je  i ove godine…

25 Feb 2020, 18:26

KulturaKONCERT ALEKSANDRE RADOVIĆ 7.…

PRED OSMOMARTOVSKI DAN ŽENA U CENTRU ZA KULTURU POŽAREVAC ODRŽAĆE SE KONCERT POPO PEVAČICE…

25 Feb 2020, 13:52

SportNOVA KLASA U AUTOMOBILIZMU

NOVA KLASA U AUTOMOBILIZMU I  TRENINZI IMAJU ZA CILJ DA ŠTO VIŠE PUNOLETNIH…

25 Feb 2020, 13:50

Kursna lista