Brnabić: Građani će biti zadovoljni novim merama
   6 Jun 2023, 12:25    Beograd    rtv    Elena Marjanović


Brnabić: Građani će biti zadovoljni novim merama

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i ministrom finansija Sinišom Malim radila kalkulacije i proračuna da se vidi šta može dodatno da se preduzme od ekonomskih i političkih mera i da će građani biti zadovoljni merama koje će u sredu biti objavljene.


Ona za tv Pink nije precizirala koje mere će biti usvojene, ali je rekla da su do kasno sinoć razgovarali o njima.


Na pitanje o protestima koji se poslednjih nedelja održavaju u Beogradu, ona je kazala da se sve više kristališe da je jedini zahtev protesta ostavka ili glava predsednika Srbije Aleksandra Vučića.


"Samo manji deo njih koji za sebe kažu da su nenasilni izjašnjava se da je za to da Aleksandar Vučić ode, a lov na njega iskristalisao se kao glavni zahtev protesta", rekla je ona i dodala da je sasvim jasno, što se vidi i iz prijave protesta, da njih organizuje deo opozicije Srbije i da je poenta da oni ne žele da se vlast u Srbiji smeni na ulici.


To prema njenim rečima potvrđuje i današnja izjava Radomira Lazovića iz Zeleno-leve koalicije koji je, kako je navela, za "Danas" rekao da bi oni da Vučić bude smenjen, ali da odgovara pred sudom za kršenje zakona i da je to pobeda za koju se bore.


"Tajkunski mediji prenose da je Vučić navodno rekao da neće prepustiti vlast bez izbora, ali on to nije rekao navodno nego javno i otvoreno. Vlast u Srbiji će se osvajati samo na izborima i ako narod na izborima kaže da ne želi nas nego neke druge, mi ćemo im prepustiti vlast", rekla je Brnabić i navela da je onima koji organizuju proteste i medijima koji ih podržavaju neprirodno što Vučić ne želi da prepusti vlast bez izbora.


Brnabić je istakla da Vlada Srbije i Vučić nastavljaju da rade svoj posao, da su vrata predsednika otvorena za razgovor i da je on pre 11 dana pozvao predstavnike opozicije na razgovor.


"Ne vidim kako problemi mogu da se reše drugačije nego razgovorom. Ja nemam problem da dam ostavku. Jedino izborima može da dođe na vlast, ali da opozicija ne želi izbore. Mi od izbora nikada nismo bežali i nemamo čega da se plašimo", rekla je ona.


Srbija postala svetska sila u odbojci


Predsednica Vlade izjavila je da je Srbija postala svetska sila u odbojci, te da su srpski odbojkaši i odbojkašice od 2017. svojoj zemlji doneli 34 medalje.


Tokom obilaska radova na izgradnji Nacionalnog trenažnog odbojkaškog centra na Novom Beogradu, Brnabić je rekla da je reč o 13 zlatnih medalja,12 srebrnih i sedam bronzanih te da je odbojka jedan od najtrofejnih sportova u Srbiji.


"Preduslov za kontinuitet tih vrhunskih rezultata je da se našim sportistima, kada ovaj centar bude završen u maju 2025. dobiju uslove dostojne svetskih prvaka i njihovom radu i talentu, da bi i buduće generacije mogle da budu tako uspešne", rekla je Brnabić.


Ona je istakla da je uspesima srpskih sportista doprinela i Vlada Srbije, tako što je više nego duplo povećala ulaganje u sport.


Nacionalni trenažni odbojkaški centar biće površine od 20,3 hiljada kvadrata, a vrednost projekta je 22,4 miliona evra. Rok za završetak je nešto manje od dve godine.


Centar će imati tri sale za trening, dve sale za odbojku na pesku, smeštajne kapacitete za sportiste, prateće sportske objekte i pripadajući poslovni prostor, odnosno medicinski centar, teretanu, ordinaciju za sport i dve garaže.Slične vesti

Pariski dogovori za nove investicije - od energetike do namenske industrije

10 Apr 2024, 10:06

Trgovinska razmena Srbije i Francuske premašila je prošle godine dve milijarde evra i poslednje decenije je…

Profesor Đuričin za RTS: Geopolitika se u Davosu uvek pojavljuje kada ekonomija proklizava

16 Jan 2024, 10:24

Glavna tema Ekonomskog foruma koji počinje u Davosu biće geopolitika, ocenio je za RTS profesor Ekonomskog fakulteta u Beogradu…

Crna Gora, Grčka i Turska keš destinacije - gde možemo na put samo sa karticom u džepu

9 Jun 2023, 12:14

Dušan Uzelac sa sajta Kamatica rekao je da ako otputujete u zemlju koja ima opšteprihvaćen princip kartica…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Vremenska prognozaPrognoza za utorak, 16. april…

SRBIJA: U utorak stiže promena vremena uz velike temperaturne razlike…

15 Apr 2024, 13:32

KulturaNarodna biblioteka priprema kulturno…

Narodna bibliotaka “Veljko Dugošević” Golubac je centar svih kulturnh dešavanja…

15 Apr 2024, 11:53

PrivredaSubvencije nisu isplaćene na vreme…

Subvencije nisu isplaćene na vreme jer korisnici ne proveravaju eSanduče kažu u Upravi za…

15 Apr 2024, 11:34

Kursna lista