BOGATO TURISTIČKO LETO U GOLUPCU
   9 Jul 2018, 17:56    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


BOGATO TURISTIČKO LETO U GOLUPCU

Opština Golubac, koja se s pravom može svrstati među vodeće turističke destinacije u Srbiji i regionu ove godine u  svoju turističku ponudu uvrstla  je  u prvom redu Golubačku tvrđavu,sportove na vodi i kulturne sadržaje kao što je Sajam Dunava, Festival mladih,Golubački kotlić ,jedrenje i međuanrodnu veslačku regatu.

          Zbog ovih mogućnosti turistička ponuda ove podunavske Opštine,pored različitih prirodnih i kulturno-istorijski potencijala  i manifestacijama,okrenuta je i aktivnom odmoru koji  sve više - privlači turiste.U turističkoj organizaciji u Golupcu najavljuju bogato turističko leto sa programom i manifestacijama za svačiji ukus.

Ovog meseca počelo se sa manifestacijama kao što je Međunarodni festival vlaha Balkana u Žitkovici i kulinarska manifestacija u kuvanju gulaša ,,Pečki kotlić’’ u  Braničevu.


-Posle ovih manifestacija na programu je jubilarni 50.fudbalski turnir u malom fudbalu koji svake godine okuplja veliki broj ekipa,fond nagrada je izuzetno bogat i očekujemo lepo vreme i dobru posetu.Ove godine,prvi put se održava i kulinarska manifestacija ,,Alaski kotlić’’ u organizaciji mesne zajednice Usije.Nadam se da će uz podršku Turističke organizacije i opštine Golubac ova manifestacija biti uspešno organizovana i da će biti veliki broj takmičara,kaže Milen Bogojević,vd direktora TO Golubac.
 
          Krajem ovog meseca održava se se 53 po redu tradicionalna alaska manifestacija ,,Golubački kotlić’’ kao i 11 Sajam Dunava.


          -Ove godine od 27-29.jula održava se tradicionalne manifestacije 53.Giolubački kotlić i 11 Sajam Dunava. Očekujemo dobru posetu i veliki broj takmičara u kuvanju čuvene riblje čorbe..Na sajmu Dunava planirali smo program za svačiji ukus,tu su i dva lepa koncerta,jedan je koncert Miloša Rdaovića,a drugi Dejana Petrovića i Big benda,a završne večeri je skup bajkera i koncert Kike Aleksandrića i Pilote.Održaće se i nacionalno orcvenstvo u jedrenju na vodi u klasi ,,Mikrotoner’’kao i dolazak Međunarodne veslačke regate.Uz  svakodnevnu posetu turista Golubačkoj tvrđavi,očekujem da će ove manifestacije doprineti jedan pozitivan napredak u turizmu ovog leta,dodao je Bogojević.
 
          Ekološki turizam uz pešačenje, biciklizam i planinarenje-Ovaj grad na obali Dunava predstavlja pravi prirodni rezervat, sa Nacionalnim parkom ,,Đerdap’, planinama i Crnim vrhom, klisurama, izvorima i vodopadima.Za sve one koji svoj godišnji odmor žele da provedu aktivno za njih je Golubac idealna destinacija.
 
Lj.Nastasijević
 
 Slične vesti

ZAPAŽENA PREZENTACIJA ZLATIBORA U CELJU

17 Sep 2018, 13:04

NA KRAJU VEOMA USPEŠNE LETNJE SEZONE TURISTIČKA ORGANIZACIJA ZLATIBOR NASTAVLJA SA PROMOTIVNIM AKTIVNOSTIMA, A PRVA…

JEZERO NA ZLATIBORU ULEPŠALA PLUTAJUĆA FONTANA

8 Sep 2018, 12:58

JEZERO U CENTRU ZLATIBORA, NAJSLIKANIJI MOTIV SA OVE PLANINE BOGATIJI JE ZA NOVU TURISTIČKU ATRAKCIJU, PLUTAJUĆU FONTANU…

Lepote BiH iz vazduha: Peščane piramide, remek delo prirode

28 Aug 2018, 12:23

Peščane piramide kod Foče su redak geomorfološki fenomen i remek delo prirode, a tome svedoče i snimci načinjeni dronom,…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najnovije vesti

DruštvoSVETSKI DAN SRCA, 29.09.2018.

Povodom obeležavanja Svetskog dana srca , Zavod za javno zdravlje Požarevac, služba polivalentne…

25 Sep 2018, 11:25

DruštvoMEĐUNARODNI DAN STARIJIH OSOBA,…

     1.  oktobra 2018. godine, obeležava Međunarodni dan starijih osoba.…

25 Sep 2018, 11:16

KulturaU SREDU PRODAJNA IZLOŽBA UDRUŽENJA…

U sredu  26. septembra, u centru grada ispred knjižare Luguna i zlatare kod kružnog toka,…

25 Sep 2018, 10:27

Kursna lista