BOGATO KULTURNO LETO U KOSTOLCU, LIKOVNE KOLONIJE I ORFEJ NA DUNAVU
   2 Aug 2018, 13:55    Kostolac    SAT TV    Tatijana Spasojević


BOGATO KULTURNO LETO U KOSTOLCU, LIKOVNE KOLONIJE I ORFEJ NA DUNAVU

U OKVIRU KULTURNOG KOSTOLAČKOG LETA 2018.  POSEBNO SE IZDVAJAJU DVE  MEĐUNARODNE LIKOVNE KOLONIJE  11. PO REDU OTVORENOG SRCA I PRIJATELJSTVA KAO I 10. PO REDU  KOSTOLAC 2018. A MANIFESTACIJA KOJA TEK PREDSTOJI JE ORFEJ NA DUNAVU-MEĐUNARODNI PESNIČKI SUSRETI

U sklopu „Kostolačkog leta 2018“ organizovane su brojne kulturno umetničke manifestacije kao i likovne kolonije.Udruženje likovnih umetnika Kostolca „ART“ organizovalo je 11 putujuću međunarodnu likovnu koloniju pod nazivom „Otvorenog srca i prijateljstva“ koja se održala se u prostroijama ULUK „ARTA“. Na ovoj likovnoj koloniji koja je trajala od 27. jula do 01. avgusta učešće je uzelo 35 umetnika iz udruženja Srbije i inostranstva. Bosne i Hercegovine, Austrije, Rusije i Nemačke. Na ovoj likovnoj koloniji nastalo je oko 100 likovnih dela čija izložba će biti u sklopu „Novembarskih dana kulture“.



Udruženje likovnih stvaralaca „Spektar“ organizovalo je jubilarnu 10. po redu međunarodnu likovnu koloniju koja nosi naziv „Kostolac 2018“. Likovna kolonija je otvorena 01. Avgusta i trajaće do 04. avgusta u Domu omladine u Kostolcu i broji oko 20 učesnika. Otvaranje likovne kolonije propratili su i vokalni solisti Slobodan Janković i Marija Stojićević.Ova kolonija se organizuje u saradnji sa Kulturno sportskim centrom „Kostolac“, Sindikatima kopova Kostolac, Sindikatima direkcija kopova Kostolac pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.



Još jedna jako zanimljiva manifestacija u sklopu Kostolačkog leta 2018. su i  šesti međunarodni pesnički susreti koji tradicionalno nose naziv Orfej na Dunavu. Manifestacija se održava 11. Avgusta i pripremljen je bogat program. Otvaranje je predviđeno na arheološkom nalazištu Viminacijum. Nakon otvaranja manifestacije biće dodeljene nagrade i priznanja – ORFEJA, za sveukupno negovanje ljubavne lirike,– ORFEJEVE LIRE za najbolju ljubavnu pesmu.
– EURIDIKINOG VENCA za najlepši ljubavni stih kao i dodela Posebnih povelja i priznanja. Posetioci će moći da vide i Dramulet Rimske Spletke autora Veroslava Malešević.



Planiran je i obilazak arheloškog nalazišta kao i plovidba Dunavom a u večernjim časovima u pozorišnoj Sali doma kulture u Kostolcu od 19 casova biće Predstavljen zbornik ljubavne poezije „TALASI NESMIRAJA “ Ovu manifestaciju organizuje Klub ljubitelja knjiga „Majdan“ u saradnji sa Kulturno sportskim centrom „Kostolac“ pod pokroviteljstvom Gradske opštine „Kostolac.



Slične vesti

U čast slikara Dragana Kecmana u Kučevu u novembru izložba slika Braničevska paleta

27 Sep 2023, 16:53

Od osnivanja do danas Udruženje likovnih umetnika ,,Milena Pavlović Barili’’ Požarevac  programsku orjentaciju…

Seoba Srba na Desankin način

13 May 2021, 11:14

Umetnica Desanka Stanojević iz Požarevca poznata je po svom stvaralaštvu, kako kroz rad u školi tako i kroz…

Vaskršnja jaja Desanke Stanojević obišla svet

28 Apr 2021, 15:33

Desanka Stanojević višegodišnji aktivni član Udruženja likovnih stvaralaca „Milena Pavlović Barili“ je jedinstvena kako…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista