BOGATA TURISTIČKA PONUDA VELIKOG GRADIŠTA PREDSTAVLJENA NA SAJMU TURIZMA U BEČU
   15 Jan 2019, 12:56    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


BOGATA TURISTIČKA PONUDA VELIKOG GRADIŠTA PREDSTAVLJENA NA SAJMU TURIZMA U BEČU

Turistička organizacija opštine Veliko Gradište na Međunarodnom sajmu turizma  u Beču je mnogobrojnim  posetiocima predstavila bogatu turističku ponudu koja uključuje dobru infrastrukturnu opremljenost, smeštajne kapacitete, sportske terene, plaže, akva park, turističke brodove, restorane, kulturno istorijske spomenike i verske objekte.


U ponudi su  I Ramsku tvrđava i manastir Nimnik, Narodni muzej u Velikom Gradištu, zadužbinu „Pigoza“ i slikovite zgrade na Žitnom trgu, gradski park, evropske biciklističke staze, evropsku magistralu – Dunav, poljoprivredna gazdinstva, kao i najlepše manifestacije u opštini Veliko Gradište.

Za nastup na sajmu Turizma u Austriji Turistička organizacija opštine Veliko Gradište izradila je novi flajer na Nemačkom jeziku.
            - Na štandu je prezentovan katalog agencije sa turističkom rutom Istočne Srbije koja traje nedelju dana, i koja planira dolazak austrijskih državljana u stalnim turama od maja do oktobra. Početna tačka svih obilazaka biće Srebrno jezero, gde će svi turisti biti smešteni u luksuznom apartmanskom smeštaju. Obilasci uključuju Ramsku i Golubačku tvrđavu, manastire Nimnik i Tumane, arheološka nalazišta Viminacijum i Lepenski Vir, kao i gradove Beograd, Vršac, Požarevac i Veliko Gradište,kažu u Turističkoj organizaciji opštine Veliko Gradište.


             Prezentacija turističke ponude ove podunavske opštine realizovana je  u saradnji  sa turističkom agencijom „Alenik“ iz Vršca i „Pinkum“- a čiji je vlasnik Dragan Đurđević iz Zatonja, idejni tvorac turističke rute Istočne Srbije koja je predstavljena na ovom događaju. Na sajmu su nastupali izlagači iz celog sveta, mnoge nacionalne, regionalne i lokalne turističke organizacije, agencije, lanci hotela i rekreativnih centara koji su predstavili svoje usluge u oblasti turizma.


            Pored zanimljivih štandova, mnogobrojni različiti programi upotpunili su dešavanje, pa su posetioci mogli da uzmu učešće u radionicama, stručnim predavanjima, zabavnim programima, kao i popularnim televizijskim emisijama koje su se prenosile uživo sa sajma.
Nekoliko meseci pre održavanja sajma, rutom Istočne Srbije, po planu agencije, došlo je nekoliko austrijskih državljana. Učesnici ove promo ture bili su glavni promoteri na sajmu, a svojim sugrađanima prezentovali su na najbolji način sve ono što su doživeli u Istočnoj Srbiji.


U razgovoru sa njima, posetioci sajma su saznali nešto više o fantastičnoj prirodi, bogatoj istoriji, divnim ljudima, odličnoj hrani i neobičnoj kulturi koja ima duboko ukorenjene tradicionalne vrednosti prezentovane na moderan način.
Lj.Nastasijević               
Izvor:TO VGSlične vesti

BOGATA TURISTIČKA PONUDA VELIKOG GRADIŠTA NA SAJMU TURIZMA U BEOGRADU

16 Feb 2019, 19:43

Međunarodni sajam turizma 2019 na Beogradskom sajmu, pod sloganom „Leto je bliže nego što mislite“ održaće…

TRI DECENIJE JEDRILIČARSTVA U GOLUPCU

4 Feb 2019, 13:11

Reka Dunav, povoljni vetrovi i bogata flora i fauna pružaju dobre uslove što je Golubac već tri decenije centar sportova…

TURISTIČKA PONUDA UZ ISTORIJSKE I KULTURNE SADRŽAJE

2 Feb 2019, 15:39

U cilju poboljšanja kvaliteta turističke ponude opština i Turistička organizacija Kučevo rade na negovanju…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoBEZ STRUJE DEO POŽAREVCA

Zbog hitnih radova u trafo stanici Higijenski zavod u četvrtak, 21.02.2019. od 07:30 do 07:40…

21 Feb 2019, 10:07

DruštvoZBOG HITNIH RADOVA BEZ STRUJE…

Zbog hitnih radova na dalekovodu (zamena dva stuba) u četvrtak, 21.02.2019. od 9 do 13 bez…

21 Feb 2019, 10:05

DruštvoGOLUBAC VODEĆA TURISTIČKA DESTINACIJA…

Turističke potencijale opštine Golubac u prošloj 2018.godini posetilo je oko sto hiljada domaćih…

20 Feb 2019, 23:13

Kursna lista