BOGATA TURISTIČKA PONUDA VELIKOG GRADIŠTA PREDSTAVLJENA NA SAJMU TURIZMA U BEČU
   15 Jan 2019, 12:56    Veliko Gradište    SatTv    Ljubiša Nastasijević


BOGATA TURISTIČKA PONUDA VELIKOG GRADIŠTA PREDSTAVLJENA NA SAJMU TURIZMA U BEČU

Turistička organizacija opštine Veliko Gradište na Međunarodnom sajmu turizma  u Beču je mnogobrojnim  posetiocima predstavila bogatu turističku ponudu koja uključuje dobru infrastrukturnu opremljenost, smeštajne kapacitete, sportske terene, plaže, akva park, turističke brodove, restorane, kulturno istorijske spomenike i verske objekte.


U ponudi su  I Ramsku tvrđava i manastir Nimnik, Narodni muzej u Velikom Gradištu, zadužbinu „Pigoza“ i slikovite zgrade na Žitnom trgu, gradski park, evropske biciklističke staze, evropsku magistralu – Dunav, poljoprivredna gazdinstva, kao i najlepše manifestacije u opštini Veliko Gradište.

Za nastup na sajmu Turizma u Austriji Turistička organizacija opštine Veliko Gradište izradila je novi flajer na Nemačkom jeziku.
            - Na štandu je prezentovan katalog agencije sa turističkom rutom Istočne Srbije koja traje nedelju dana, i koja planira dolazak austrijskih državljana u stalnim turama od maja do oktobra. Početna tačka svih obilazaka biće Srebrno jezero, gde će svi turisti biti smešteni u luksuznom apartmanskom smeštaju. Obilasci uključuju Ramsku i Golubačku tvrđavu, manastire Nimnik i Tumane, arheološka nalazišta Viminacijum i Lepenski Vir, kao i gradove Beograd, Vršac, Požarevac i Veliko Gradište,kažu u Turističkoj organizaciji opštine Veliko Gradište.


             Prezentacija turističke ponude ove podunavske opštine realizovana je  u saradnji  sa turističkom agencijom „Alenik“ iz Vršca i „Pinkum“- a čiji je vlasnik Dragan Đurđević iz Zatonja, idejni tvorac turističke rute Istočne Srbije koja je predstavljena na ovom događaju. Na sajmu su nastupali izlagači iz celog sveta, mnoge nacionalne, regionalne i lokalne turističke organizacije, agencije, lanci hotela i rekreativnih centara koji su predstavili svoje usluge u oblasti turizma.


            Pored zanimljivih štandova, mnogobrojni različiti programi upotpunili su dešavanje, pa su posetioci mogli da uzmu učešće u radionicama, stručnim predavanjima, zabavnim programima, kao i popularnim televizijskim emisijama koje su se prenosile uživo sa sajma.
Nekoliko meseci pre održavanja sajma, rutom Istočne Srbije, po planu agencije, došlo je nekoliko austrijskih državljana. Učesnici ove promo ture bili su glavni promoteri na sajmu, a svojim sugrađanima prezentovali su na najbolji način sve ono što su doživeli u Istočnoj Srbiji.


U razgovoru sa njima, posetioci sajma su saznali nešto više o fantastičnoj prirodi, bogatoj istoriji, divnim ljudima, odličnoj hrani i neobičnoj kulturi koja ima duboko ukorenjene tradicionalne vrednosti prezentovane na moderan način.
Lj.Nastasijević               
Izvor:TO VGSlične vesti

CEO REGION TRAŽI SEZONCE Broj stranih u Srbiji nepoznat

3 Aug 2019, 13:16

Sve zemlje regiona muče istu muku, kako naći dovoljan broj sezonskih radnika, a među njima i Srbija, koja sada, kao i njeni…

OD 1. JULA U SRBIJI UVEDEN POREZ NA PRIHODE OD SEOSKOG TURIZMA

22 Jul 2019, 14:06

U GRADSKOJ UPRAVI  GRADA POŽAREVCA, ODRŽAN JE  SASTANAK SA REPUBLIČKIM TURISTIČKIM INSPEKTORIMA I LOKALNIM OVLAŠĆENIM…

TURISTIČKA PONUDA VELIKOG GRADIŠTA I U RUMUNIJI

28 Jun 2019, 23:17

Turistička organizacija opštine Veliko Gradište uspešno je predstavila svoju bogatu turističku ponudu…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaULAGANJE U RAZVOJ KULTURE U OPŠTINI…

Za investicije,socijalna davanjja i subvencije iz budžeta za ovu godinu u opštini Golubac…

20 Aug 2019, 17:31

DruštvoZAŠTITITE SE OD UJEDA KOMARACA…

PRIDRŽAVANJEM NEKIH OSNOVNIH SAVETA MOŽETE ZNATNO SMANJITI RIZIK I ZAŠTITITI SEBE OD…

20 Aug 2019, 14:26

DruštvoNOVI AUTOPUT VOŽD KARAĐORĐE BIĆE…

Novi Šumadijski koridor odnosno autoput "Vožd Karađorđe" biće dug između…

20 Aug 2019, 14:21

Kursna lista