BL će uvek podržavati Vučića, a ne Izetbegovića
   27 Feb 2020, 13:01        studio b    Maja Kostić


BL će uvek podržavati Vučića, a ne Izetbegovića

Srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, poručio je povodom stalnih napada iz Sarajeva na Aleksandra Vučića, da je predsednik Srbije za razliku od nekih političkih lidera u BiH, čovek mira i stabilnosti u regionu, koji se ponaša državnički.   Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jasno je već nekoliko puta pokazao da želi da sačuva mir kako u Srbiji, tako i Srpskoj, pa i u regionu“, poručio je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.Kao veoma važno je istakao očuvanje mira u Srpskoj i ponovio da je njihov primarni cilj izvorni Dejton, očuvanje Republike Srpske i njenog legitimiteta, kao i da Srbija bude jaka, jer Srpska je, kako je rekao, „više zagledana u Srbiju nego u BiH“.
Izveštaj o stanju u BiH, kaže Dodik, imao je odmeren stav kojim se želi sačuvati stabilnost.
„Veoma je jasno iskazano Vučićevo opredeljenje da se deluje u funkciji sistema, ali je očito da zvanično Sarajevo želi da vodi „sećijsku politiku“ i sve dobro opstruiše“, naveo je Dodik.
Naglasio je da političko Sarajevo na čelu sa Bakirom Izetbegovićem pokušava da drži predavanje šta treba da radi predsednik Srbije.
„Izetbegović pokušava da se politika vodi u BiH po merilima “Islamske deklaracije“. Bošnjacima najviše odgovara nestabilna Srbija i nejak predsednik. Treba reći i da svojatanje Banjaluke kao šeher-grada nije primereno. Banjaluka više pripada Vučiću nego Izetbegoviću – rekao je on, ističući da Izetbegoviću to ipak neće poći za rukom.
Dodao je da u Republici Srpskoj nema niti jedan plan za secesiju, te da nije donesena nijedna odluka u tom pravcu i posvećeni su izvornom Dejtonu.
„Republika Srpska ima legitiman cilj da preferira izvorni Dejton i nadležnosti. Mnogi smatraju da je BiH već propala zemlja, a u Sarajevu nisu srećni zbog toga. Ja nikada nisam pozivao na oružje kao što je to radio Izetbegović. Oni brane “Islamsku deklaraciju“ i islamsko uređenje, ali neće doživeti da se BiH dodatno militarizuje“, kazao je Dodik.Slične vesti

Milanović položio zakletvu i postao peti predsednik Hrvatske

18 Feb 2020, 12:38

Zoran Milanović položio je danas zakletvu na Pantovčaku i tako postao peti predsednik Hrvatske i treći, koji dolazi iz Socijaldemokratske…

Istina o Srebrenici sve jasnija

4 Jan 2020, 13:42

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da objavljeni dokumenti britanske vlade o Srebrenici…

Zakon o slobodi veroispovesti krši preporuke VK

23 Dec 2019, 13:28

Pravni zastupnik Sinoda Srpske pravoslavne crkve (SPC) Minja Nikolić izjavio je danas da su predlogom zakona o veroispovesti,…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoRUŽIĆ I FABRICI O ZNAČAJU REFORME…

ZAŠTO JE REFORMA VAŽNA ZA GRADJANE I PRIVREDU, I U KOJOJ MERI JE U TOM POSLU ZNAČAJNA…

30 May 2020, 12:44

DruštvoPOČELO JE ISPITIVANJE NA ANTITELA…

U ZAVODU ZA JAVNO ZDRAVLJE POŽAREVAC POČELO JE SEROLOŠKO ISPITIVANJE ODNOSNO ISPITIVANJE…

30 May 2020, 12:31

PolitikaGRUPA GRAĐANA ISKORAK PREDALA…

GRUPA GRAĐANA ISKORAK DR ZVONKO BLAGOJEVIČ-MITA GAVRILOV PREDALI SU KASNO SINOĆ SVOJU IZBORNU…

30 May 2020, 12:25

Kursna lista