BK TESLA DOVODI PAMETNE GRADOVE U SRBIJU
   19 May 2018, 9:52        SAT TV    Tatijana Spasojević


BK TESLA DOVODI PAMETNE GRADOVE U SRBIJU

Kompanija BK Tesla predstavila je na Međunarodnom sajmu graditeljstva u Beču, na kojem je, na poziv austrijske privredne komore nastupila među 600 izlagača, izgradnju najmodernijih SMART CITY-a, kao poslednjeg trenda u građevinarstvu u svetu.
 
Najveću pažnju privukla je prezentacija upravo pokrenutog projekta „MINSK WORLD“ u Minsku, trenutno najvećeg evropskog gradilišta. U izgradnji planiranih TRI miliona kvadratnih metara najkvalitetnijeg poslovnog i rezidencijalnog prostora u centralnom delu glavnog grada Belorusije, biće korišćena najsavremenija, visoko sofisticirana tehnologija uz primenu koncepta “Internet of things”, veštačke inteligencije koja upravlja objektima i prostorom u kojem će živeti i raditi više od 220.000 ljudi.
 
Ogromno interesovanje, kako ističe Bogoljub Karić, predsednik kompanije BK Tesla, privukla je i primena koncepta SMART CITY-a u izgradnji budućeg “Tesla grada” u Beogradu na površini od dva miliona kvadrata.
 
“Decenijama se u građevinarstvu nije mnogo toga menjalo, ali sada sa primenom najnovijih tehnologija I konceptom “SMART CITY”, ili “SMART WORLD” nastaje prava revolucija I građevinarstvo kreće ogromnim koracima napred, a naša kompanija BK Tesla prati te trendove I primenjuje ih, kako na gradilištima širom Evrope, tako I u našoj Srbiji”, ističe Karić.
 
Kompanija “Dana holdings”, koja posluje u okviru BK Group, inače, trenutno gradi deset miliona kvadrata poslovnog, komercijalnog i rezidencijalnog prostora u Moskvi i Astrahanu, a u prethodnih nekoliko godina izgradila  je više od 4 miliona kvadratnih metara javnog, poslovnog, komercijalnog, hotelskog i rezidencijalnog prostora u glavnom gradu Belorusije. Nedavno je dobila I laskavo priznanje jer je na listi 100 najuspešnijih neimara u svetu zauzela visoko 23. mesto.Slične vesti

ODRŽAN STRUČNI SKUP TEHNIČKI DAN U POŽAREVCU NA TEMU: TOPLOTNE PUMPE

12 Apr 2019, 14:12

U AMFITEATRU VISOKE TEHNIČKE ŠKOLE STRUKOVNIH STUDIJA ODRŽAN JE STRUČNI SKUP POD NAZIVOM TEHNIČKI DAN U POŽAREVC…

SANU vrši pritisak

8 Apr 2019, 13:08

Redovni profesori Odeljenja za istoriju Filozofskog fakulteta reagovali su na pismo akademika povodom izbora profesora tog…

Mladi matematičari osvojili pet medalja u Bukureštu

25 Feb 2019, 13:13

Na velikom međunarodnom takmičenju u Bukureštu, učenici Matematičke gimnazije iz Beograda osvojili su jednu zlatnu,…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoSaopštenje Štaba za vanredne situacije…

Na vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije donet je sledeći zaključak: U cilju…

23 Jun 2019, 15:21

DruštvoNAGRAĐENI VUKOVCI I UČENICI GENERACIJA…

Ove godine, među najboljima su 41 dobitnik diplome “Vuk Karadžić“, od kojih petoro…

22 Jun 2019, 23:23

DruštvoKONKURS ZA DOM UČENIKA U POLJOPRIVREDNOJ…

NA OSNOVU ODLUKE MINISTARSTVA PROSVETE NAUKE I TEHNOLOŠKOG RAZVOJA REPUBLIKE SRBIJE…

22 Jun 2019, 12:56

Kursna lista