BIVŠI UČENICI GENERACIJE 1950 POKLONILI LOPTE SADAŠNJIM UČENICIMA ŠKOLE U RABROVU
   24 Oct 2018, 13:42    Kučevo    SatTv    Ljubiša Nastasijević


BIVŠI UČENICI GENERACIJE 1950 POKLONILI LOPTE SADAŠNJIM UČENICIMA ŠKOLE U RABROVU

Svojoj školi koja se tada zvala ,,8.oktobar’’,a danas ,,Milutin Milanković’’ u Rabrovu,opština Kučevo ,učenici generacije 1950,u okviru obeležavanja jubileja šest decenija od polaska u prvi razred odužili se vrednim poklonima –loptama.

Tadašnji učenici ove generacije,sada penzioneri Milomir Ilić koji je i radio kao učitelj u ovoj školi,zatim Filip Perić,Novica Matić i Dragoljub Kuzmanović-Beli posetili su svoju školu i u pratnji direktora škole Vladimira Todosijevića učenicima od prvog do petog razreda poklonili su  komplete lopte za male sportove.

Oni su učenike upoznali i o uslovima njihovog školovanja od pre 60 godina kada su pošli u prvi razred.
 -Prvo smo odlučili da lopte kupimo nižim razredima,ali igrom slučaja pošto je treći i četvrti razred zajedno u jednoj učionici,kupili smo i za više razrede.Hvala direktoru i kolektivu škole koji su nas srdačno primili,počastili i zahvalili se na ovom našem poklonu.Moram reći,da u naše vreme nije bilo lopti,bilo je duleka i krpenjača,naglasio je Milomir Ilić,učenik iz generacije i učitelj u penziji.
 
Lopte u ime učenika petor razreda primio je profesor fizičkog vaspitanja Goran Zakšek koji je rekao da je jedna uspešna školska godina za ovu školu i njene učenike koji će  svojim radom opravdati postignute uspehe i da će poklon na pravi način iskoristiti.

    -Koristim ovu priliku da se zahvalim u ime učenika  škole,i u moje lično ime na ovom divnom  poklonu koji ima i poseban značaj ko nam je poklonio,reč je o generaciji učenika rođenih 1950.godine. Samo da kažem,da naši učenici imaju u ovoj školskoj godini dobre rezultate na sportskom polju i obećavam da ćemo u narednom periodu opravdati radom i još boljim rezultatima i ovaj poklon na pravi način da iskoristimo,rekao je Goran Zakšek.
 
 
Direktor škole Vladimir Todosijević zahvalio se bivšim učenicima  ove škole  koji su našli vremena da se druže sa decom. Istakao je da će donacija koju su danas dobili sigurno korisno poslužiti u bavljenju sportom i u nastavi fizičkog vaspitanja kao i njihovoh  podsećanja na ovaj lep susret.


-Naša škola danas je imala čast da su je posetili bivši učenici generacije 1950.koji su svoje školovanje ovde započeli i koji su nedavno prooslavili 60 godina od polaska u prvi razred.Oni su našim učenicima uručili možda s jedne strane skromne poklone,ali poklone koji njima mnogo znače i njihovom daljem razvoju,pre svega fizičkom,jer su učenici od prvog do četvrtog razreda dobili komplet lopti koje će im služiti da se bave na časovima fizičke kulture u cilju njihovog dobrog zdravlja,istakao je direktor škole,Vladimir Todosijević.




Inače,pre  šest decenija generacija učenika rođenih 1950.godine,njih 64 ,pošli su tada u prvi razred Osnovne škole,

Pre desetak dana proslavili su  i ovaj jubilllej,na kome je bilo tridesetoro prisutnih i kako su  rekli bio je ovo događaj za pamćenje,a potekle su i suze radosnice, što su doživeli da se ponovo okupe i vide.
Lj.Nastasijević
 
 



Slične vesti

Opština Veliko Gradište sa Komesarijatom za izbeglice I migracije potpisala ugovor o saradnji

23 Nov 2023, 16:24

U Beogradu je potpisan ugovor o saradnji između opštine Veliko Gradište i Komesarijata za izbeglice i migracije…

Opština i osnovne škole u Velikom Gradištu donirali 500 sveski đacima sa Kosova i Metohije

7 Jul 2023, 15:44

Đacima koji žive u enklavama u južnoj srpskoj pokrajini Kosovu i Metohiji opština Veliko Gradište i osnovne…

Bambi donirao sadnice Poljoprivrednoj školi

30 Mar 2023, 13:48

Koncern  Bambi donirao je sadnice koštičavog i jabučastvog voća za voćnjak Poljoprivredne škole sa domom…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista