BIBLIOTEKA VELJKO DUGOŠEVIĆ U GOLUPCU RADI I U OVIM VANREDNIM USLOVIMA
   3 Apr 2020, 16:41    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


BIBLIOTEKA VELJKO DUGOŠEVIĆ U GOLUPCU RADI I U OVIM VANREDNIM USLOVIMA

Da li su knjige u vremenu pandemije zaista „najbolje, najbezbednije i najzabavnije društvo“? Da li će tokom prinudnih „kućnih pritvora“ većeg dela populacije čitanje „pobediti“ TV i razne besplatne internet sadržaje? Stariji od 65 godina kojima je u vanrednom stanju zbog virusa korona zabranjen izlazak iz kuća, pored namirnica i lekova, preko volontera mogu pozajmiti i knjigu iz Narodne biblioteke "Veljko Dugošević".

Osim ovoga golubačka biblioteka uz knjigu obraduje ih  nekom sitnicom, čokoladicom, narandžom...
– Čitanje je važna ljudska potreba, knjige su hrana za dušu i posebno dobijaju na značaju u trenucima kada je svakodnevica izmenjena. Dnevna rutina čitanja relaksira, pruža nam prijatan odmak od stvarnosti i jača mentalnu snagu. Moja preporuka svima je da kvalitetno troše svoje vreme a danas je knjiga možda i najbolji način,poručuje svojim gugrađanima Milen Bogojević  vd direktora Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ Golubac koja u ovom vremenu zbog Korone virusa I vanrednog stanja ,nije prekidala svoj rad.


   Bogojević je dodao da osnovna delatnost,izdavanje knjiga ,funkcioniše neprestano, na zadovoljstvo korisnika kojima knjiga znači puno,u ovim teškim trenucima.Organizovali smo i kućnu dostavu za starije osobe,koje ne smeju da izlaze van kuće i oni su nam posebno zahvalni na tome. Uz knjigu ih obradujemo nekom sitnicom, čokoladicom, narandžom,tako da je zadovoljstvo čitalaca potpuno I svakodnevno dobijamo pohvale na društvenim mrežama i u jednoj emisiji o turizmu.
   Dvojica muškaraca zaposlenih u biblioteci su priključeni Štabu za vanredne situacije i rade na snabdevanju starijih i samih osoba,koji ne smeju na ulicu. Njihov rad je krajnje odgovoran , naporan, pa ako ćemo realno i opasan.
   Ženske osobe zaposlene u Narodnoj biblioteci Golubac su dobile rešenja za rad od kuće, s tim što je jedna od njih direktno odgovorna za funkcionisanje Mesne zajednice Braničevo.
Osoba koja se bavi knjigovodstvenim poslovima,između ostalog, dolazi po potrebi na posao, kad dođe period za obračunske poslove i plaćanje obaveza.
Osoba angažovana na održavanju higijene prostorija,periodično dolazi i radi svoj posao.
Na poslu je svakodnevno v.d.Upravnika, koji koordinira sve prethodno, sačekuje čitaoce, raznosi knjige i ujedno koordinira sa Štabom za vanredne situacije i Opštinskom upravom.
   - U prostorijama biblioteke su preduzete sve potrebne mere, prostorije se redovno održavaju, dezinfikujemo podove, svi zaposleni nose maske , a dezinfekciona sredstva su obavezna na samom ulazi u prostorije biblioteke.   Situacija jeste vanredna i krajnje ozbiljna , ali smo sigurni da ćemo prebroditi sva iskušenja i ostvariti još čvršću komunikaciju sa našim dragim korisnicima. Moja je poruka,ostanite kod svojih kuća, mi smo tu da o vama I u ovoj teškoj situaciji o vama brinemo ičuvamo vase zdravlje,rekao je  vd direktora Biblioteke,Milen Bogojević.

Naručivanje omiljene literature čitaoci mogu obaviti putem telefona 012/678-136 ili e-mail: biblioteka.golubac@gmail.com. Ostavite svoj kontakt i biće dogovoreno preuzimanje.
Narodna biblioteka u Golupcu poziva čitaoce na druženje sa proverenim prijateljima…Od Andrića, Ćosića, Dostojevskog, Dime do najnovijih dela pisaca i pesnika mlađe generacije.
                                                                                                                                   Lj.Nastasijević
 Slične vesti

Domaćice manje zbori, da ti ručak ne zagori

12 Jan 2021, 10:56

Veliki broj recepata, na osnovu objavljenog konkursa, stigao je na adresu biblioteke „Srboljub Mitić“u Malom…

Virtuelna promocija kulture i književnosti u Kostolcu

19 Dec 2020, 10:32

Biblioteka u Kostolcu, Ogranak Narodne biblioteke „Ilija M. Petrović“ Požarevac nastavlja sa svojim odličnim…

Pesnička otkrovenja-poziv pesnicima i glumcima

4 Dec 2020, 9:50

Biblioteka „Nikola Sikimić Maksim“ pokrenula projekat „Pesnička okrovenja“ i poziva pesnike Kučeva…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportGolubački zonaš Đerdap počeo pripreme…

Kao novajlija  Podunavsko-Šumadijske zone golubački ,,Đerdap’’ jesenji…

27 Jan 2021, 21:07

ZdravljeZZJZ Požarevac : 117 novih slučajeva…

Prema izveštaju Zavoda za javno zdravlje Požarevac, u u utorak i sredu zabeleženo zabeleženo…

27 Jan 2021, 16:32

DruštvoPosle 90 godina počela rekonstrukcija…

Danas na Savindan, gradonačelnik Grada Požarevca Saša Pavlović, posetio je srednju…

27 Jan 2021, 14:13

Kursna lista