BIBLIOTEKA U GOLUPCU ZAVRŠAVA OVU GODINU SA NOVOGODIŠNJIM KONCERTOM FOLKLORNOG ANSAMBLA
   26 Dec 2018, 22:07    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


BIBLIOTEKA U GOLUPCU ZAVRŠAVA OVU GODINU SA NOVOGODIŠNJIM KONCERTOM FOLKLORNOG ANSAMBLA

Program rada  Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu  u  2019.godini,koji je usvojen na poslednjoj sednici Skupštine opštine, neće se mnogo razlikovati u odnosu na ovu godinu,jer sve što se pokazalo dobro u narednom periodu  ostaće deo aktivnosti ove kulturne ustanove i u narednoj godini.

       -Ono što se pokazalo dobrim u predhodnim godinama svakako će se nastaviti i naredne godine.Bibliotečko-informativna delatnost Biblioteke biće najzastupljjenija i u narednoj godini, jer ćemo  sa radom sa našim korisnicima potruditi da što bolje prezentujemo nove naslove,da će im pružiti najkvalitetnije informacije  koje su njima neophodno a koje spadaju u naš delokrug rada. Izdavačka delatnost će u skladu sa našim mogućnostima biti realizovana i u planu  je štampanje knjiga-  monografije koje su bitne,jer predstavljanju  naselja u opštini Golubac  kao  i vrednu zavičajnu građu za našu Biblioteku,istakla je vd direktor Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’Golubac.

Biblioteka u Golupcu je organizator nekih svojih menifestacija,ali  pomaže i učestvuje na drugim kulturnim,turističkim,sportskim i drugim manifestacija koje se organizuju u ovom gradu na Dunavu ili u drugim mestima u Srbiji,pa i van naše zemlje.

    -Jedan od bitnih segemenata rada biblioteke jestu manifestacije koje i sami organizujemo a i ujedno i učestvujemo na drugim manifestacijama od kojih je jedna od najvećih u našoj Opštini,a to je Sajam Dunava.Organizovanje koncerata,rad sa decom sve će to biti u skladu sa mogućnostima i u naredenoj godini,Ono što je od važnih ciljeva je i osavremenjivanje biblioteke u vidu digitalizacije i praćenja trendova razvoja ostalih biblioteka i naravno povećanje broja naših korisnika,dodala je Glišić.

              Radiće i na povećanju broja korisnika u narednoj godini,a ono št je bilo u proteklom periodu je i povećanje broja članova biblioteke kojih ima svih uzrasta,počev od mališana iz vrtića pa do penzionera.
         -prošle godine imali smo povećanje broja koriusnika i nadamo se da ćemo i u ovoj godini kada se sumiraju rezultati taj broj i premašiti.Nadam se da će se takv trend nastaviti i u narednoj godini i da ćemo realizovati sve ove zadatke,zaključila je Jasmina Glišić.  

      
  Narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu,za svoje sugrađane sutra organizuje Novogodišnji koncert Folklornog ansambla  koji već nekoliko godina radi u sastavu ove kulturne ustanove,a gosti će im biti folklorne grupe iz Osnovnih škola,,Branko Radičević’’ iz Golupca i ,,Veljko Dugošević’’ iz Braničeva,kao i Kulturno-umetnička društva iz Neresnice,opština Kučevo i ,,Karbulovo’’ iz opštine Negotin.
Lj.NastasijevićSlične vesti

NA 23. SMOTRI FOLKLORNIH ANSAMBALA U KLIČEVCU POBEDNIK JE KUD BUBUŠINAC

1 Jul 2019, 12:14

POBEDNIK 23. SMOTRE FOLKOLRNIH ANSAMALA SELA SRBIJE  JE KUD "BUBUŠINAC"


Dvadeset i treća…

SMOTRA NAJBOLJIH FOLKLORACA U KLIČEVCU

25 Jun 2018, 14:26

ZAVRŠENA JE 22. SMOTRA FOLKLORNIH ANSAMBALA SELA SRBIJE U NASELJU KLUČEVAC, MANIFESTACIJA POSVEĆENA AMATERSKOM FOLKLORU…

DOBRODOŠLICA ZA FOLKLORNE ANSAMBLE SA KOSOVA I METOHIJE I RUMUNIJE

10 Apr 2018, 13:25

ZA FOLKLORNE ANSAMBLE SA KOSOVA I METOHIJE I IZ RUMUNIJE KOJI SU U POSETI GRADU POŽAREVCU POVODOM ODRŽAVANJA USKRŠNJEG…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaU RAMU ODRŽANI JUBILARNI DESETI…

Proteklog vikenda u naselju Ram na Dunavu,u opštini Veliko Gradište održani…

19 Aug 2019, 15:42

DruštvoSESTROLJINSKI DANI PREOBRAŽENJA

OTVORENI SU SESTROLJINSKI DANI PREOBRAŽENJA U PORTI MANASTIRA SESTROLJIN NADOMAK NASELJA POLJANA.…

19 Aug 2019, 13:49

DruštvoŠESTA MEĐUNARODNA SMOTRA FOLKLORA…

OTVORENA JE ŠESTA MEĐUNARODNA SMOTRA FOLKLORA NA LETNJOJ POZORNICI U DRMNU, NASELJU…

19 Aug 2019, 13:46

Kursna lista