BIBLIOTEKA U GOLUPCU OSTVARILA SVOJ OVOGODIŠNJI PROGRAM AKTIVNOSTI
   19 Dec 2019, 13:38    Golubac    SatTv    Ljubiša Nastasijević


BIBLIOTEKA U GOLUPCU OSTVARILA SVOJ OVOGODIŠNJI PROGRAM AKTIVNOSTI

Narodna biblioteka „Veljko Dugošević“ Golubac od 1995.godine  nastavlja tradiciju Golubačke čitaonice i biblioteke osnovane  daleke  1871.godine I naredne godine  obeležiće  jubilarnih 25. godina  I to u novoj zgradi čija će rekonstrukcija I izgradnja početi u toku ove godine. Ova kulturna ustanova  organizator  je  svojih menifestacija,ali  pomaže i učestvuje na drugim kulturnim,turističkim,sportskim i drugim manifestacija koje se organizuju u ovom gradu na Dunavu ili u drugim mestima u Srbiji,pa i van naše zemlje.

Pored  bibliotekarske delatnosti,gde u svojim rafofima oko 32 hiljade knjiga,Narodna biblioteka ,,Veljko Dugošević’’ u Golupcu radi i na realizaciji raznih projekata za mlade,u okviru radionica,književnih susreta i večeri,organizovanju koncerata i likovnih izložbi kao i očuvanju kulturnog nasleđa i negovanju narodnih običaja i tradicije. Narodna biblioteka Golubac je samostalni  organizator raznih  manifestacija kao što su Noć Muzeja i Festival mladih,koje se već duži niz godina organizuju i već su postale tradicionalne i jako lepo prihvaćene.Ovogodišnji Festival Mladih je dobio poseban publicitet ,imajući u vidu da je centralni događaj bio koncert Riblje Čorbe, a odličan efekat je postigao i dečji Maskenbal i književno veče sa Jelenom M.Ćirić Promocija knjiga kako već afirmisanih pisaca,tako i ljudi ,pesnika,pisaca iz našeg okruženja .Posebnu pažnju čitalaca je privukla promocija knjiga Miloša Petkovića i Ace Seltika.Ove godine krajem oktobra održana  je promocija knjige Solunska 28 2.deo, Neleta Karajlića,poznatog muzičara,glumca i pisca kao I ,,Krvavi Božić’’,autora Vladimira Đorđevića a Do kraja ovog meseca   održače se još nekoliko kulturnih dešavanja.


            -Biblioteka nastavlja sa aktivnostima,završava se kalendarska I poslovna godina,već sutra  u petak imamo  novogodišnju pozorišnu predstavu  "PRAVA JE STVAR ,NOVOGODIŠNJI DAR" Predraga Kolarevića i pozorišne družine ARS LONGA. Predstava se organizuje za najmlađe gledaoce,polaznike vrtića "Lasta" i đake nižih razreda Osnovne škole.Narednog utorka,odnosno 24-og ovog meseca po prvi put organizujemo novogodišnju priredbu u zajedničkoj organizaciji vrtića ,,Lasta’’,Osnovne škole ,,Branko Radičevič’’,Gimnazije ,,Miloje Vasić’’ ",učenika iz Golupca I Narodne biblioteke ,,Veljko Dugošević’’ iz Golupca,kaže vd direktora ove kulturne ustanove,Milen Bogojević.


U toku je  implementacija sistema za elektronsku evidenciju KOBIS, tako da će biblioteka  preseljenjem u nove prostorije naredne godine imati još povoljnije uslove za rad i pružanje kvalitetne usluge čitaocima.Narodna biblioteka Golubac će i u narednom periodu nastaviti sa aktivnostima kojima se i do sada bavila, sa težnjom da osluškuje želje  građana i korisnika usluga i tako podigne ponudu u svim segmentima na najviši mogući nivo,

Ove godine Golubac je prve nedelje juna bio domaćin Prvog festivala istorijskog filma ikada organizovanog u Srbiji ,pod nazivom ,,Ispod površine’’ koji je  naišao na izuzetan odjek i odobravanje javnosti,sa velikom šansom da preraste u tradicionalni. Festival su pratile izložbe,razgovori sa učesnicima I gostima festival.Odlučeno je  da ovaj festival od naredne godine postane I međunarodni.
Lj.NastasijevićSlične vesti

PRODUŽEN KONKURS ZA NAJBOLJU RODOLJUBIVU POEZIJU

25 Jun 2020, 13:10

Konkurs za najbolju rodoljubivu pesmu „Vidovdanski cvet“ koji su raspisali Udruženje potomaka ratnika 1912-1920…

BIBLIOTEKA VELJKO DUGOŠEVIĆ U GOLUPCU RADI I U OVIM VANREDNIM USLOVIMA

3 Apr 2020, 16:41

Da li su knjige u vremenu pandemije zaista „najbolje, najbezbednije i najzabavnije društvo“? Da li će…

NARODNA BIBLIOTEKA ILIJA M. PETROVIĆ POŽAREVAC OBUSTAVLJA RAD SA KORISNICIMA U SVIM ODELJENJIMA I OGRANKU

19 Mar 2020, 11:59

NARODNA BIBLIOTEKA „ILIJA M. PETROVIĆ“ POŽAREVAC, OBUSTAVLJA RAD SA KORISNICIMA U SVIM ODELJENJIMA I OGRANKU…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoBEZ VODE DEO GRADA

JKP Vodovod i kanalizacija Požarevac obaveštavada zbog radova na mreži  bez vode…

13 Jul 2020, 12:25

DruštvoOsuđenici iz Zabele donirali novac…

U Kazneno-popravnom zavodu u Požarevcu 174 osuđenika doniralo je 122.000 dinara za lečenje…

13 Jul 2020, 11:57

ZdravljeGradnja 1.000 stanova za ripadnike…

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović obišla je…

13 Jul 2020, 11:26

Kursna lista