Besplatan desetodnevni boravak u banji za penzionere preko PIO Fonda
   22 Aug 2020, 11:28    Beograd    sattv    Elena Marjanović


Besplatan desetodnevni boravak u banji za penzionere preko PIO Fonda

I ove godine penzioneri mogu da se prijave za odlazak na besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju u jednoj od 25 banja Prijave na oglas se podnose od 20. avgusta zaključno sa 7. septembrom 2020. godine.
Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje raspisao je oglas – poziv penzionerima da se prijave za odlazak na besplatnu desetodnevnu rehabilitaciju u jednoj od 25 banja.
Pravo da se jave na oglas imaju svi korisnici penzija čija penzija iznosi do 27.775,00 dinara. Pravo da se jave na oglas imaju i penzioneri koji su to pravo ostvarili primenom domaćih propisa i na osnovu međunarodnih ugovora (preračunato po srednjem kursu NBS za 15. 7. 2020. godine, 1 evro = 117,5863 dinara), pod uslovom da zbir tih penzija ne prelazi 27.775,00 dinara. Uslov je i da nemaju druga lična primanja. Uz prijavu, potrebno je podneti penzijski ček, dokaz o visini penzije ostvarene po međunarodnim ugovorima (izvod banke ili potvrda inostranog nosioca socijalnog osiguranja i drugo), raspoloživu medicinsku dokumentaciju (ukoliko je korisnik poseduje) i popunjenu prijavu sa izjavom, na propisanom obrascu, gde žele da koriste rehabilitaciju.
U besplatnu rehabilitaciju uključeni su troškovi prevoza u visini cene autobuske, odnosno vozne karte drugog razreda. Fond će snositi troškove puta i boravka za pratioca deteta koje koristi porodičnu penziju po osnovu nesposobnosti za samostalan život i rad, kao i za pratioce slepih penzionera koji dobiju rehabilitaciju o trošku Fonda. Fond snosi troškove smeštaja u banji, pun pansion, a ugovorima sa svakom banjom pojedinačno preciziran je obim terapija koje svaki korisnik mora da dobije, čime je obezbeđeno da rehabilitacija bude u svakom pojedinačnom slučaju prilagođena potrebama penzionera. Penzioneri će, tokom boravka u banjama biti potpuno medicinski zbrinuti, što podrazumeva lekarski pregled, EKG, laboratorijske analize, specijalističke preglede i vizite odeljenjskih lekara, kao i najmanje tri vrste terapija u zavisnosti od ocene lekara i oblasti za koju je određena banja specijalizovana.
Prijave se podnose udruženjima, odnosno odborima korisnika penzija sa područja filijale Fonda na kojoj korisnik ima prebivalište, a korisnici sa teritorije AP Kosovo i Metohija sa prebivalištem, odnosno boravištem van teritorije AP Kosovo i Metohija, prijave podnose najbližoj filijali Fonda prema mestu prebivališta, odnosno boravišta.
Rang lista se posebno utvrđuje po vrsti penzije (starosna, porodična, invalidska).
Na redosled na rang listi uticaće visina penzije, dužina staža osiguranja, dužina korišćenja penzije, ostvareno pravo na tuđu negu i pomoć i ostvareno pravo na porodičnu penziju (za korisnika koji je to pravo ostvario kao dete koje nije sposobno za samostalni život i rad). Pod jednakim uslovima, prednost će imati stariji korisnik penzije. Članstvo u penzionerskim organizacijama nije uslov za korišćenje ovog prava.
Prijave na oglas se podnose od 20. avgusta zaključno sa 7. septembrom 2020. godine.Slične vesti

PRAVO NA PREVREMENU STAROSNU PENZIJU

2 Jul 2020, 11:42

U PREVREMENU STAROSNU PENZIJU OVE GODINE MOGU MUŠKARCI SA 40, A  ŽENE SA 39 GODINA STAŽA OSIGURANJA.
Pravo…

PRAVO NA STAROSNU PENZIJU

1 Jul 2020, 12:41

U 2020 PRAVO NA STAROSNU PENZIJU IMAJU MUŠKARCI KOJI NAVRŠE 65, A ŽENE 63 GODINE ŽIVOTA
Pravo na starosnu…

SPISAK SVIH TRGOVINSKIH OBJEKATA NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA I KOSTOLCA

3 Apr 2020, 15:00

GRAD POŽAREVAC OBJAVIO JE SPISAK SVIH TRGOVINSKIH OBJEKATA  NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA I KOSTOLCA KOJI SU PREDVIĐENI…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZdravljeOd 60 pregledanih u Gradskom zavodu…

Najviše novoobolelih od koronavirusa i juče je bilo u Beogradu. U Gradskom zavodu za plućne…

21 Oct 2020, 9:31

ZdravljeKon: Ako svi nose maske, zaštita…

Epidemiolog Predrag Kon ponovo je apelovao na Beograđane da nose maske, ističući da ta mera,…

21 Oct 2020, 9:29

PolitikaSiniša Mali potvrdio da ostaje…

Dosadašnji ministar finansija Siniša Mali rekao je da će u novoj vladi ostati ministar finansija.…

21 Oct 2020, 9:26

Kursna lista