Besplatan boravak sve dece u vrtiću, odlučilo Opštinsko veće u Kučevu
   18 Mar 2023, 12:34    Kučevo    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


Besplatan boravak sve dece u vrtiću, odlučilo Opštinsko veće u Kučevu

Opštinsko veće na  11. Redovnoj ovogodišnjoj sednici u Kučevu na kojoj se raspravljalo o tridesetak tačaka dnevnog reda donelo je između ostalog odluke po kojoj bi se svoj deci omogućio besplatan boravak  u sva tri objekta Predškolske ustanove „Lane“ („Sunce“ i „Maslačak“ u Kučevu i „Cvrčak“ u Rabrovu), kao i o prvom ovogodišnjem rebalansu budžeta.

          -Povećanje Prihoda u budžetu za ovu godinu I prevashodno povćanje zaposlenih stvorila se ekonomska mogućnost za ovakvu odluku kaže predsednik opštine dr Ivan Rajčić I dodao da ćese  ovom odlukom  sva deca  uključiti u sistem predškolskog obrazovanja I vaspitanja I radimo da prevaziđemo socijalno-ekonomskih razlika u našem društvu pružajući tako deci  jednaku mogućnost za rano sticanje socijalnih I društvenih veština.Rajčić  je I naglasio da je važno  što tako pružamo I pomoć porodicama čija deca borave u vrtiću.Ovo je samo početak,a u budućnosti ćemo u skladu sa ekonomskim rastom omogućiti I nekih važnih odluka u cilju podršci  deci I njihovim porodicama

 Ukoliko odbornici Skupštine opštine Kučevo na narednoj sednici  daju svoju saglasnost, odluka o besplatnom vrtiću bi se sprovodila od 01. septembra 2023. godine, a jedan deo neophodnih finansijskih sredstava obezbedio bi se  tako što će se smanjiti jedan većnik na stalnom radu kao i nepopunjavanje mesta pomoćnika predsednika opštine. 
            Na ovoj sednici Veće je usvojilo I Predlog Odluke o izmeni i dopuni Odluke o budžetu opštine Kučevo za 2023.godinu  zbog usklađivanja prihodne strane sa prenetim sredstvima iz prethodne godine  i rashodne strane sa prioritetima i prenetim obavezama iz prethodne godine,pa je planirani prihod budžeta za ovu godinu sa 692 miliona dinara,smanjen za 9 miliona I iznosi 683 miliona dinara.
Veće je  usvojilo I izveštaje o radu za prethodnu godinu Centra za socijalno,Centra za kulturu,,Dragan Kecman’’ i Štaba za vanredne situacije  i prihvatilo inicijativu da opština Kučevo  uzme učešće u manifestaciji „Kolektivno venčanje“.
 Izvor:portal e-Kučevo.rs                                                                                                    Slične vesti

U Kučevu zasedalo opštinsko veće

22 Aug 2023, 16:49

Na 21. sednici Opštinskog veća u Kučevu  usvojen je izveštaj Javnog komunalnog preduzeća ,,Kučevo’’…

Dan opštine Veliko Gradište

1 Aug 2023, 14:21

Opština Veliko Gradište obeležila svoj Dan. Dodeljene su opštinske nagrade i povelje zaslužnim pojedincima,…

Opštinsko veće u Kučevu o drugom rebalansu budžeta opštine za 2023. godinu

28 Jul 2023, 11:32

Članovi  Opštinsko veće na poslednjoj 19.sednici u Kučevu kojom je predsedavao predsednik opštine dr…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaCentar za kulturu u Kučevu uspešno…

Centar za kulturu ,,Dragan Kecman’’ u Kučevu u saradnji sa Sportskim savezom,Turističkom…

26 Sep 2023, 14:32

DruštvoDan škole Požarevačke gimnazije

Požarevačka gimnazija zagazila u sedamnaestu deeniju postojanja i rada  Prilika da se…

26 Sep 2023, 14:00

DruštvoDan čistih planina je svaki dan…

Svetski dan čistih planina, već više od 20 godina, obeležava se 26. septembra. Ekološki…

26 Sep 2023, 13:57

Kursna lista