BERANJE U VIŠEM RANGU
   4 Jun 2017, 19:50    Požarevac    Sat tv    Saša Stojadinović


BERANJE U VIŠEM RANGU

U subotu, 3. juna na gradskom fudbalskom stadionu u Požarevcu odigrana je baraž utakmica za popunu Međuopštinske lige Dunav. Sastali su se prvaci Gradske fudbalske lige Požarevac, grupe Mlava i grupe Dunav.
U pitanju su klubovi Sloga iz Lučice koja je sa šest boda prednosti u odnosu na drugoplasiranog osvojila prvenstvo u grupi Dunav i Stig 1955 iz Beranja koji je trijumfovao u grupi Mlava.
Utakmica je privukla neuobičajeno veliki broj posetilaca i evidentno je da su u Savezu želeli, a činjenica je i uspeli, da organizaciji priđu najozbiljnije moguće. Dokaz tome je i angažovanje Sat televizije da sirektno prenosi ovaj meč, koji je nakon finala Kupa nedavno, ponovo imao veliku gledanost.
Tokom prvog poluvremena posetioci su gledali uzbudljiv fudbal, ali bez golova, pa su svi očekivali da drugi deo igre donese i odgovor na pitanje – ko će u viši rang. To se desilo, i to odmah na početku drugog poluvremena. Nakon jednog od prodora Nikole Petkovića iz ekipe Beranja, i njegovog ulaska u kazneni prostor, nepropisno ga je, po oceni sudije Nikolića, zaustavio Aleksić i pokazan je jedanaesterac.
Kapiten Živanović je siguran, šutira u levu stranu, tamo kreće i golman Marković ali kasno - 1:0 za Stig.
Kapiten Beranja je pokazao da pored malog viška kilograma takođe poseduje i vrhunsku klasu i to u 54. minutu. Napravio je slalom kroz odbranu ekipe iz Lučice, sam sebi stvorio šansu i iskoristio je šutiravši levom nogom sa oko 25 metara za 2:0.
Mogli su Lučičani da učine završnicu utakmice neizvesnijom da su u 70. minutu bili precizni iz jedanaesterca. Kaznenom udarcu je prethodilo obaranje Vojkana Stevića od strane Marka Pantića, sudija nije ponovo imao dilemu i dosuđen je penal.
Igrom sudbine, penal je šutirao Aleksić, isti igrač koji je i skrivio prvi penal na meču, a sada kada je dobio šansu da ga i sam realizuje za svoj tim, pogodio je prečku i ostalo je 0:2 za Beranje.
Tako je Međuopštinska loga Dunav dobila novog člana, a gledaoci su imali prilike da gledaju vrhunsku fudbalsku predstavu. 



Slične vesti

Lopte za klubove u Braničevskoj okružnoj ligi

7 Mar 2024, 10:28

Fudbalski savez regiona Zapadna Srbija obezbedio je po pet oficijelnih fudbalskih lopti saveza za klubove iz Braničevske…

Potpisan ugovor o saradnji između FK "Tron" i FK "Partizan"

6 Mar 2024, 11:15

Fudbalski klub i škola fudbala „Tron“ iz Požarevca i Fudbalski klub „Partizan“ potpisali…

Prijateljska utakmica kadeta Mladog radnikai i kineskog Dongjun Sports

17 Jan 2024, 13:53

Na terenu trenažnog centra „Velibor Vasović“ Požarevac, odigrana je prijateljska utakmica između kadeta Mladog…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaPrvi međunarodni festival savremenog…

Arheološki park Viminacijum biće domaćin prvog međunarodnog festivala savremenog plesa…

29 Mar 2024, 14:28

DruštvoZavršena druga faza rekonstrukcije…

Saša Pavlović gradonačelnik Požarevca sa saradnicima, obišao je radove na Muzeju…

29 Mar 2024, 14:18

DruštvoMladost, svetlost dobrote - humanitarni…

Pod sloganom „Mladost, svetlost dobrote“, održan je još jedan tradicionalni…

29 Mar 2024, 13:36

Kursna lista