Beauty priprema za leto
   11 Jun 2019, 11:04        lepotaizdravlje.rs    Jovana Kuzmanović


Beauty priprema za leto

Bez obzira na to, što svake godine nestrpljivo iščekujemo početak leta, sama pomisao na vrućinu, neposlušnu kosu i šminku koja se topi po malo frustrira. Međutim, uz nekoliko zaista korisnih beauty trikova, unapred ćete se pripremiti da svakodnevno budete prelepe, da šminka što duže ostane na svom mestu i da bez mnogo stresa uživate u svakom danu ovog leta.


Prava beauty priprema, koja će vam pomoći da uživate u ulepšavanju i tokom letnjih dana podrazumeva sledeće korake…


1. Hidratacija pre svega

Način na koji brinete o vašoj koži, podjednako je važan, ako ne i važniji od načina na koji nanosite make up. Kada je hidratacija kože tokom leta u pitanju, veoma je važno da izaberete kremu, koja u sebi ne sadrži ulje, kako vaš make up ne bi prosijao i skliznuo sa lica nakon samo nekoliko sati. Mnogo bolji izbor za tople, letnje dane su hidratantne kreme na bazi vode, koje koža brzo upija i koje za sobom ne ostavljaju masan filter na licu.


2. Ne zaboravite SPF

Pored hidratacije, veoma je važno da svojoj koži pružite adekvatnu zaštitu od sunca, a to podrazumeva svakodnevno nanošenje kreme koja u sebi sadrži zaštitni faktor i koja je obavezni sloj na vašem licu, pre nanošenja šminke.


3. Pripremite kožu za make up

Primeri nisu teški i ne smetaju vašoj koži, tokom visokih temperatura, a pomoći će da vam make up što duže ostane na licu, zato imajte to na umu, kada vam je važno da vam šminka ostane netaknuta tokom celog dana i nanesite primer, odmah nakon kreme sa zaštitnim faktorom. Sačekajte nekoliko minuta, da koža ubije proizvod i da se pore zaglade, a onda ste konačno spremne za šminkanje.


4. Bronzer umesto proizvoda za konturisanje

Leti, sve izgleda bolje uz malo bronzera. Kako biste izgledali potpuno prirodno, preporuka je da proizvod nanesete samo na ona mesta, na kojima će vas sunce i prirodno osenčiti, na jagodice, čelo, bradu i vrh nosa.


5. Manje je više

Najbolji izbor za tople letnje dane, nakon nanesenog primera svakako su bb krema i korektor, tamo gde vam je on zaista potreban. Što manje šminke nosite, veće su šanse da se osećate prijatnije i da ona tokom dana ostane netaknuta.


6. Birajte svetlije nijanse

Duboke boje, leti jednostavno izgledaju teško. Tokom leta, za oči i usne birajte tonove, koji su prozračni i najsličniji prirodnoj boji vaših usana i kože.


7. Zaboravite mat ruževe

Beauty svet nam je ponudio letnju alternativu za teške mat ruževe, reč je o lip stain-ovima koji imaju laganu teksturu, a pigment na usnama se zadržava podjednako dugo, kao i sa mat ruževima.


8. Setujte svoj make up

Šminku osvežite i setujte seting sprejem, kako biste bile sigurne da ste je fiksirale i da će stajati tokom celog dana na vašem licu.


Uz ovih 8 jednostavnih saveta, bićete spremne da svakodnevno istaknete svoju lepotu na potpuno prirodan način i uživate u sunčanim danima, bez bojazni da ćete se kući vratiti s potpuno izmenjenim make up look-om.
 Slične vesti

Ako ste rođeni između 11. i 20. u mesecu, proverite ŠTA TO ZNAČI u vašem životu

20 May 2020, 13:44

Ukoliko ste rođeni između jedanaestog i dvadesetog dana u mesecu, donosimo vam ključne predodređene puteve sudbine, koje…

Samo jedna šaka trešanja sprečava sto bolesti

19 May 2020, 9:29

dquo;Ako želiš izgledati bešnje, svakodnevno upražnjavaj trešnje,“ reči su dečje pesme Ljubivoja…

Mantra za uspeh i sreću

14 May 2020, 10:47

Vodite se ovim rečima i sreća vas neće zaobići

Ukoliko se ovako postavite u svim životnim situacijama, njegov kvalitet…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaODRŽANA 34. SEDNICA SKUPŠTINE…

ODRŽANA  JE 34. SEDNICA LOKALNOG PARLAMENTA U VELIKOJ SALI CENTRA ZA KUTLURU UZ POŠTOVANJE…

26 May 2020, 14:37

DruštvoOD SEPTEMBRA ĐAKE PRVAKE OČEKUJE…

Od septembra prvake očekuje novi nastavni predmet pod nazivom Digitalni svet, međutim fond…

26 May 2020, 13:39

DruštvoREFORMA INSPEKCIJA U BRANIČEVSKOM…

KONTAKT CENTAR REPUBLIČKIH INSPEKCIJA KOJI POKRIVA RAD 44 INSPEKCIJE NA REPUBLIČKOM NIVOU…

26 May 2020, 13:18

Kursna lista