ANTIĆ: PROIZVODNJA ELEKTRIČNE ENERGIJE SE ODVIJA NORMALNO
   11 Jan 2019, 13:43        RTS    Tatijana Spasojević


ANTIĆ: PROIZVODNJA ELEKTRIČNE ENERGIJE SE ODVIJA NORMALNO

Tokom ledenih dana, Radna grupa za sigurno snabdevanje energijom i energentima pri Ministarstvu energetike danonoćno prati rad toplana i EPS-ovih kapaciteta za proizvodnju struje i uglja. Za sada svi rade stabilno, a u koordinaciji sa Sektorom za vanredne situacije MUP-a Srbije, sitni kvarovi se brzo otklanjaju. Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić rekao je za RTS da je situacija stabilna što se tiče proizvodnje i snabdevanja električnom energijom.

Uzimajući u obzir da Elektroprivreda radi u dramatičnim uslovima i da je Rudarski basen "Kolubara" takođe pogođen ovim vremenskim nepogodama, svi sa velikom posvećenošću obavljaju svoje poslove i ostvaruju svoje zacrtane ciljeve, rekao je ministar Aleksandar Antić gostujući u Dnevniku RTS-a. "Uglavnom sve toplane u Srbiji rade u režimu 24 sata dnevno, tako i 'Beogradske elektrane' rade u režimu 24 sata i isporučuju toplotnu energiju – stanovi su topli", kaže Antić.Navodi da, kada je distribucija električne energije u pitanju, ona je u potpunosti u skladu sa očekivanjima ako se pogleda vremenska situacija u Srbiji."Pojedinačni su slučajevi u Srbiji da neki zaselak u brdsko-planinskim krajevima nema napajanje električnom energijom, što u procentima iznosi 0,18, a uzimajući u obzir da je evropski prihvatljiv tehnički okvir jedan procenat, onda ćete videti da smo dobro obavili posao", ističe Antić.

Ako se ledeni dani nastave, ministar kaže da je obezbeđeno snabdevanje svim ključnim energentima."Kada je gas u pitanju, mi povlačimo potrebne količine. Još uvek smo značajno ispod onog dnevnog minimuma koji bismo mogli da isporučimo što iz pravca Mađarske, što iz podzemnog skladišta 'Banatski dvor', koji štedimo", napominje Antić.Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoNEOBIČAN I UKUSAN KOLAČ OD GRIZA…

NASTAVLJAMO DA KUVAMO SA  VRHUNSKIM  KUVAROM NIKOLOM RADIŠIĆEM, PROFESOROM…

16 Jan 2019, 14:07

KulturaFILM O LJUBIČEVSKIM KONJIČKIM…

U CENTRU ZA KULTURU POŽAREVAC PRIKAZAN JE DOKUMENTARNI FILM LJUBIČEVSKE KONJIČKE IGRE –…

16 Jan 2019, 13:26

DruštvoISPORUKA TOPLOTNE ENERGIJE PO…

JAVNO PREDUZEĆE TOPLIFIKACIJA RADILO JE STABILNO ZA VREME PRAZNIKA  SA MANJIM PROBLEMA…

16 Jan 2019, 13:13

Kursna lista