AMD Ryzen
   9 Jan 2017, 16:07        AMD    Aleksandar Beljić


AMD Ryzen

     Nastavljajući globalno ushićenje nakon otkrivanja tehnologije na kojoj je zasnovan naš novi Ryzen processor, namenjen desktop računarima visokih performansi, AMD je danas najavio šesnaest vrhunskih AM4 matičnih ploča visokih performansi, dizajniranih d strane pet globalnih lidera u industriji matičnih ploča.

Takođe, AMD je izložio sedamnaest inovativnih PC konfiguracija, ekstremnih performansi, koje su kreirali najveći sistem integratori širom sveta. Predstavili smo i inovativne CPU kulere petnaest vodećih kompanija u biznisu procesorskog hlađenja, demonstrirajući spremnost kompletnog ekosistema za nastupajuće globalno lansiranje AMD Ryzen procesora. AMD takođe očekuje da će svi globalni PC OEM proizvođači biti spremni sa svojim brendiranim sistemima, na dan lansiranja Ryzen procesora.

amd2_40.jpg
„2017. će biti nezaboravna godina za AMD, naše tehnološke partnere i čitavu PC industriju. Mi smo oduševljeni da započnemo godinu, predstavljajući na CES-u, kompletnu paletu vrhunskih matičnih ploča visokih performansi, kao i PC računare dizanirane od strane naših partnera, za koje je Ryzen budućnost.“, istakao je Džim Anderson, stariji potpredsednik i generalni menadžer računarske i grafičke divizije u AMD-u. „Naši partneri i mi smo posvećeni entuzijastima, gejmerima i kreatorima kroz novu generaciju računarskih inovacija i izbora u vidu AMD Ryzen procesora, AM4 matičnih ploča, kulera i PC sistema napravljenih na tom impresivnom ekosistemu.

Novi čipset i nove matične ploče

Naši partneri iz industrije matičnih ploča su danas predstavili široki dijapazon novih matičnih ploča. ASRock, Asus, Biostar, Gigabyte i MSI su pokazali ukupno šesnaest modela na bazi dva čipseta – X370 i X300. X370 bazirane AM4 matične ploče su dizajnirane za one kojima trebaju maksimalne performanse, mogućnosti poslednje generacije i superiorna I/O povezanost, uključujući overkloking i dual-graphics. Za korisnike koji zahtevaju performanse u kompaktnijem formatu, X300 čipset je optimalno rešenje za ITX matične ploče sa AM4 procesorskim podnožejem. Oba čipseta koriste inovativne tehnologije poput:

Dual-channel DDR4 memorija
NVMe
M.2 SATA uređaji
USB 3.1 Gen 1 i Gen 2
PCIe 3.0 mogućnosti

amd3_16.jpg
AM4 čipseti poseduju posvećene PCIe linije za USB, grafiku, podatke i mnogobrojne druge I/O mogućnosti, omogućavajući moćno, skalabilno i pouzdano računarsko iskustvo i donoseći benefite dokazanih budućih tehnologija. Na CES-u su prikazani sledeći modeli matičnih ploča:

ASRock X370 Taichi, ASRock X370 Gaming K4, ASRock AB350 Gaming K4 & ASRock A320M Pro4
Asus B350M-C
Biostar X370GT7, Biostar X350GT5 & Biostar X350GT3
Gigabyte GA-AX370-Gaming K5, Gigabyte GA-AX370-Gaming 5, Gigabyte AB350-Gaming 3 & Gigabyte A320M-HD3
MSI A320M Pro-VD, MSI X370 Xpower Gaming Titanium, MSI B350 Tomahawk & MSI B350M Mortar

amd4_4.jpg

AMD Ryzen bazirane PC konfiguracije

Najbolji primer naše posvećenosti kreiranja izbora i konkurencije u sferi visoko-performansnih PC računara, jeste naša bliska saradnja sa kompanijama poput Cyberpower-a, Maingear-a i Origina koje su predstavile sopstvene vizije „Dream-PC“ konfiguracija baziranih na AMD Ryzen procesoru. Od egzotičnih sistema sa vodenim hlađenjem, do više praktičnijih rešenja. Paleta PC-a baziranih na AMD Ryzen procesoru će biti izložena na CES-u. Sledeći partneri će predstaviti svoja rešenja:

Caseking
CSL - Computer
CyberPower PC
Cybertron PC
Icoda (Korea)
IBUYPOWER
iPason Wuhan
Komplett
LDLC
Maingear
Mayn Wuhan
Medion AG
Mindfactory
Oldi (Russia)
Origin PC  
Overclockers UK
PC Specialist

Nova partnerska rešenja kulera

Za entuzijaste i „uradi sam“ PC kreatore, tiho, visoko-efikasno i moderno rashladno rešenje je od izuzetne važnosti. AMD to prepoznaje i iz tog razloga sarađuje sa petnaest vrhunskih proizvođača procesorskih hladnjaka, kako bi obezbedio širok dijapazon CPU kulera za AM4 procesore. Za ultra-tih rad i efikasno hlađenje Noctua će nuditi NH-D15, kao i njegovu manju verziju NH-U12S. Renomirani proizvođač vodenih hlađenja – EKWB će obezbediti AM4 podršku za svoje popularne vodene blokove.

AMD Ryzen procesori, AM4 matične ploče, kompatibilni kuleri i PC računari će biti na raspolaganju krajnjem kupcu u prvom tromesečju ove godine.Slične vesti

Begović: Građani mogu da budu sigurni da naši genetski podaci ostaju u zemlji i da mi upravljamo njima

28 Apr 2023, 9:46

Ove godine počinje gradnja Bio 4 kampusa u Srbiji. Već su potpisani prvi ugovori, a među poslednjima i Memorandum o razumevanju…

Šta su IP kamere i zašto bi trebalo da uložite u njih?

7 Dec 2019, 14:22

Video nadzor je sve veća potreba, ne samo na javnim mestima, već i na privatnim posedima koje je potrebno osigurati od provalnika…

Sony otkrio prve detalje o PlayStation 5

17 Apr 2019, 13:41

Nije tajna da Sony radi na novoj PlayStation konzoli. Prošlog oktobra, na primer, predsednik kompanije Kenichiro…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoBole stigao u Poljoprivrednu školu

Pred Miće lipicanera, i Gavrila ponija, stigao još jedan stanovnik na akeonmiju Poljoprivredne…

27 Feb 2024, 13:28

DruštvoVrnjačka Banja na 45. Međunarodnom…

Vrnjačka banja predstavila turističku ponudu na  na 45. Međunarodnom sajmu turizma u…

27 Feb 2024, 13:02

DruštvoProgram podrške neformalnim grupama

U Narodnoj biblioteci „Ilija M. Petrović“ održana je sesija povodom realizacije…

27 Feb 2024, 13:01

Kursna lista