AKCIJA ISKORAČI I TI U VELIKOM GRADIŠTU
   22 Nov 2017, 15:06    Veliko Gradište    Sat TV    Ljubiša Nastasijević


AKCIJA ISKORAČI I TI U VELIKOM GRADIŠTU

U okviru projekta,,Mladi su u fokusu’’ u sportskoj hali u Velikom Gradištu,održana je akcija  pod sloganom ,, ISKORAČI I TI! – Sportski. Zdravo. Bezbedno.”, o promovisanju zdravih stilova života među mladima, sporta i omladinskog aktivizma kao i ekološka akcija u cilju podizanja svesti o zaštiti životne sredine.


Organizatori ove akcije u Velikom Gradištu su ova podunavska opština,Sportski savez opštine ,sportski klubovi i škole,uz podršku Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije. Opština Veliko Gradišta je jedan od sedam opština u Srbiji u kojoj se realuzuje ovaj projekat.


     Ministarstvo omladine i sporta je prošle godine u saradnji sa odabranim lokalnim samoupravama i partnerima iz Antidoping agencije Srbije, Zavoda za sport i medicinu sporta i civilnim sektorom pokrenulo program u cilju promocije aktivizma i podsticanja zdravih i bezbednih stilova života pod sloganom „Iskorači i TI! Sportski. Zdravo. Bezbedno.“.

Ove godine ova inicijativa se sprovodi u saradnji sa sedam novih opština: Aranđelovac, Jagodina, Mionica, Rača, Sokobanja ,Šid i Veliko Gradište ivelikim brojem partnera iz omladinskog i sportskog sektora.

U okviru projekta,,Mladi su u fokusu’’ u sportskoj hali u Velikom Gradištu,održana je akcija  o promovisanju zdravih stilova života među mladima, sporta i omladinskog aktivizma kao i ekološka akcija u cilju podizanja svesti o zaštiti životne sredine.

            Dragan Milić,predsednik opštine Veliko Gradište prisustvovao je akciji u ovom gradu na Dunavu, zajedno sa pomoćnicom ministra za omladinu, Snežanom Klašnjom koja je naglasila da ovim programom želimo da mladima i deci omogućimo kvalitetno provođenje slobodnog vremena, što bolju iskorišćenost postojeće sportske infrastrukture, ali i stvaranje razvijene mreže mladih edukatora koji promovišu zdrave stilove života.


          -Odavde šaljemo sjajnu sliku sa porukom da sport treba da bude način razmišljanja, kulture i vaspitanja  cilju povećanja broja mladih i dece u Srbiji koji treniraju ili rekreativno koriste neki od dostupnih sportskih sadržaja i bolje iskorišćenosti postojeće sportske infrakstrukture na lokalu, promovisanja zdravih stilova života i kvalitetnog provođenja slobodnog vremena, kao i unapređenje saradnje omladinskog i sektora sporta u lokalnoj zajednici, Ministarstvo omladine i sporta je 2016. godine pokrenulo program „ISKORAČI I TI! – Sportski. Zdravo. Bezbedno.” koji  se  ove godine  realizuje u saradnji sa sedam opština u Srbiji,među kojima je i Veliko Gradište,rekla je Klašnja.
 
   Predsednik    Opština Veliko Gradište Dragan Milić rekao je da ova loklana samouprava  podržava ovakve aktivnosti koje doprinose pravilnom i zdravom razvoju mladih generacija. Zato iz budžeta izdvajamo znatna sredstva za razvoj sporta,a i ujedno nagrađujemo najuspešnije mlade sportiste  za postignute uspehe na raznim takmičenjima,počev od opštinskih,regionalnih do Republičkih i smatram da je ovo najbolja investicija,dodao je Milić.

      U okviru projekta ,,Mladi su u fokusu’’akciju u Velikom Gradaištu  organizovali su  lokalna samouprava,Sportski savez opštine.sportski klubovi i škole sa područja ove podunavske opštine,uz podršku Ministarstva omladine i sporta,koje  realizuje  u saradnji sa partnerima iz omladinskog sektora (Omladinska organizacija Spirit of Youth , Studentske asocijacije Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja u Beogradu, Krovne organizacija mladih Srbije i drugih.
Lj.Nastasijević


 Slične vesti

Održan 32. Serb Fest u Čikagu, omladine više nego ikad

10 Aug 2022, 11:07

Trodnevni tradicionalni srpski Festival Serb Fest uspešno je održan i ove godine. Ovaj festival koji traje…

Završna konferencija u okviru Projekta Exchange 5

7 Jul 2021, 13:27

Završna konferencija Programa Exchange 5 održana u utorak u Beogradu. Program finansira Evropska unija, a sprovodi…

Bespovratna sredstva iz budžeta za planske dokumente u Opštini Golubac

8 May 2021, 18:13

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sprovelo je javni konkurs za dodelu bespovratnih sredstava iz budžeta…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PoljoprivredaPotražnja za ribom na nivou prošle…

U toku je šestonedeljni Božićni post, kojim se vernici Srpske pravoslavne i Ruske pravoslavne…

8 Dec 2022, 11:28

Vremenska prognozaPrognoza za petak, 9. Decembar…

SRBIJA: U petak toplije i promenljivo oblačno sa slabom kišom u…

8 Dec 2022, 11:16

DruštvoOtkrivene stare srpske sorte vinove…

Zahvaljujući istraživanjima u okviru projekta ”Genomska karakterizacija starih sorti…

8 Dec 2022, 9:50

Kursna lista