VUČIĆ POZVAO SRBE SA KIM NA SASTANAK
   25 Dec 2016, 20:12        Tanjug    Zlatica Kuzmanović


VUČIĆ POZVAO SRBE SA KIM NA SASTANAK

Premijer Aleksandar Vučić pozvao je na sastanak, koji će se održati sutra, u ponedeljak 26. decembra, političke predstavnike Srba sa Kosova i Metohije, potvrđeno je Tanjugu u kabinetu premijera.

Na razgovor su pozvani svi poslanici Srpske liste, unutar koje je poslednjih dana došlo do ozbiljnog razmimoilaženja po pitanju sprovođenja državne politike.

Deo poslanika sa te liste na svoju ruku, bez konsultacija sa Vladom Srbije, prekinuo je bojkot kosovskih institucija i vratio se u pokrajinsku skupštinu čime je praktično potvrdio da se slaže sa smenom ministra Ljubomira Marića, umesto kojeg je kosovski premijer Isa Mustafa uz njihovu saglasnost postavio Mirjanu Jevtić iz Pokreta socijalista (PS).

Premijer je ranije najavio da će na tu priču staviti tačku sutra.

To će istovremeno biti i tačka na navode o sukobu ministra i predsednika PS Aleksandra Vulina i direktora Kancelarije za KiM Mraka Đurića, odnosno odnosno SNS.

Vučić je pre nekoliko dana rekao da ima puno poverenje u ministra Vulina i da je do sukoba njegove stranke PS i Srpske liste na KiM došlo zbog uplitanja stranih faktora i Albanaca.

"Neki ljudi su dali sebi za pravo da urade nešto što je protivno interesima Republike Srbije. Tu je bio upleten i strani faktor i naravno Albanci, bilo je različitih stvari o kojima ne bih danas da govorim. U ponedeljak sam sazvao sastanak u devet ujutru. To je rasplet i kraj priče", rekao je Vučić.

Vulin je u međuvremenu pošto su većina "odmetnutih" od državne politike ččlanovi PS upozorio da ko se ne odazove pozivu premijera neće više biti član te strankle.




Slične vesti

Samit Brdo-Brioni u Skoplju: Vučić: Srbija za stvaranje atmosfere uzajamnog poverenja

11 Sep 2023, 12:41

Lideri regiona sastali su se ovog prepodneva u Skoplju, u okviru procesa Brdo-Brioni. To je još jedna u nizu inicijativa…

Vučić: Svaki susret s Orbanom je izuzetan, današnji ima posebnu simboliku

20 Aug 2023, 11:04

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Karmelićanskom manastiru. Vučić…

Eskobar: Kurti će propustiti priliku ako se ne uskladi s partnerima

8 Jul 2023, 10:15

Specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao je da je evropski plan za rešavanje kosovskog…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaStarović za RTS: Usvajanje preporuke…

Odluka Političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope da usvoji preporuku…

29 Mar 2024, 12:07

Vremenska prognozaPrognoza za subotu, 30. mart 2024.

SRBIJA: U subotu pretežno sunčano i vrlo  toplo za ovo doba godine.…

29 Mar 2024, 11:28

SportDFL: Požarevac - Smederevo

Derbi 21. kola  i drugoj futsal ligi Srbije igra se u subotu Požarevcu. Sastaju se Požarevac…

29 Mar 2024, 11:18

Kursna lista