RUSKI POKLONJENI AVIONI SRBIJI
   21 Dec 2016, 21:59    Beograd    N1 info    Maja Kostić


RUSKI POKLONJENI AVIONI SRBIJI

Beograd i Moskva dogovorili isporuku šest lovaca MIG-29 za Vojsku Srbije. Prva faza remonta koštaće između 180 i 230 miliona evra. Premijer Aleksandar Vučić kaže da je Srbija na poklon dobila i 30 tenkova i isto toliko oklopnih vozila.
Srbija bi do kraja naredne godine trebalo da preuzme šest ruskih lovačkih aviona MiG-29. U pitanju su stare ruske letelice koje Srbija dobija na poklon. Ali, samo prva faza remonta, kako kaže premijer Aleksandar Vučić, koji je o tome razgovarao sa zvaničnicima u Moskvi, koštaće Srbiju između 180 i 230 miliona evra.
I dok pojedini analitičari smatraju da je to suvišan trošak za srpsku kasu, drugi upozoravaju da bi bez novih lovaca Srbija izgubila ogorman novac.Sa šest ruskih Migova 29 uskoro bi trebalo da nestane zvezda ruske avijacije i da je zamene boje srpske zastave. Avione su na vojnom poligonu ruske borbene avijacije prve videli premijer i ministar odbrane Srbije. 

"Prosto pogledajte kakvi su, kako su moćni i....nebo iznad Srbije biće apsolutno sigurno i to znači da i za mnoge druge stvari imamo prednost u odnosu na one koji su, koji bi možda u budućnosti pomislili da prete Srbiji. Mi nikome ne pretimo samo želimo svoje granice, svoje nebo, svoje zemlje da čuvamo. Ja sad ne bih ceo dan izlazio odavde. Nažalost moramo da idemo na sastanak", rekao je premijer Srbije Aleksandar Vučić.
Vučić kaže da bi do petka trebalo da bude potpisan ugovor, a da će Migovi u Srbiju na remont stići u martu ili će biti osposobljeni u Rusiji pa će u Beograd sleteti do novembra naredne godine.



Slične vesti

Samit Brdo-Brioni u Skoplju: Vučić: Srbija za stvaranje atmosfere uzajamnog poverenja

11 Sep 2023, 12:41

Lideri regiona sastali su se ovog prepodneva u Skoplju, u okviru procesa Brdo-Brioni. To je još jedna u nizu inicijativa…

Vučić: Svaki susret s Orbanom je izuzetan, današnji ima posebnu simboliku

20 Aug 2023, 11:04

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa mađarskim premijerom Viktorom Orbanom u Karmelićanskom manastiru. Vučić…

Eskobar: Kurti će propustiti priliku ako se ne uskladi s partnerima

8 Jul 2023, 10:15

Specijalni izaslanik Stejt departmenta za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar rekao je da je evropski plan za rešavanje kosovskog…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportČetvrtfinale play off-a SLS: Mladi…

Odbojkaši Mladog radnika u suboru igraju drugu četvrtfinalnu utakmicu play off-a sa …

28 Mar 2024, 13:23

DruštvoU Braničevskom okrugu od početka…

Od septembra prošle godine, kada je pojačan nadzor nad obolevanjem od velikog kašlja,…

28 Mar 2024, 11:36

PolitikaPetković: Odluka o preporuci za…

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković poručio je, povodom jučerašnje…

28 Mar 2024, 11:30

Kursna lista