PETAR MATIJEVIĆ KUPIO ZGRADU JUGOEKSPORTA ZA 7,3 MILIONA EVRA
   26 Dec 2016, 14:15        Blic    Maja Kostić


PETAR MATIJEVIĆ KUPIO ZGRADU JUGOEKSPORTA ZA 7,3 MILIONA EVRA

Zgrada "Jugoeksporta" u Beogradu prodata srpskom kralju mesa Petru Matijeviću i kompaniji "Matijević" za 7,3 miliona evra. U nadmetanju je pobedio "MK grupu" Miodraga Kostića i "Alfa banku".Od ostale imovine "Jugoeksporta", danas je prodat još samo lokal u Francuskoj 5 za 35 miliona dinara.
Reč je o velelepnom zdanju u beogradskoj Kolarčevoj 1, koje gleda na Trg republike, a do sada je imalo više neuspešnih prodaja. Na prodaju je bila već deceniju. Arhitektonsko delo Matije Bleha iz 1923. godine, ima 5.500 kvadrata, a nekoliko puta je renovirana.

Uz zgradu u Kolarčevoj su prodavani i lokali "Jugoeksporta" u Francuskoj ulici i na Trgu republike, a cena ukupno 9.300 kvadrata (zgrada plus lokali) je u 2015. procenjena na 48,5 miliona evra, a ove godine je spuštena na svega 7,5 miliona. Sama zgrada, koju je kupio Matijević, nuđena je po početnoj ceni od šest miliona evra.

Kako "Blic" ranije pisao, jedna državna institucija je prošle godine utvrdila da je samo vrednost zgrade u Kolarčevoj (5.500 kvadrata) oko 14 miliona evra, odnosno 2.500 evra po kvadratu. Ko je i zašto toliko spustio cenu imovine, pročitajte u posebnoj vesti.
Kako je "Blic" već pisao, prodajom neće biti stavljena tačka na ovaj slučaj, jer je odbor poverilaca uputio pre dve nedelje prigovor Privrednom sudu, koji je bez obzira na njih raspisao licitaciju i prodao zgradu.

- Prigovor se odnosi na neusklađenost uknjižene i stvarno izmerene kvadrature imovine, kao i na sramno nisku cenu kvadrata - naveo je izvor "Blica", dobro upoznat sa celim slučajem.Slične vesti

PREDUZEĆE SAVIĆ I U POŽAREVCU

18 Sep 2018, 15:03

VELIKI ASORTIMAN ROBE MOŽE SE PRONAĆI U POŽAREVCU U SALONIMA KERAMIKE I STOVARIŠTA PREDUZEĆA SAVIĆ IZ SMEDEREVSKE…

POTPISAN KOLEKTIVNI UGOVOR

21 May 2018, 14:09

POTPISAN JE KOLEKTIVNI UGOVOR SA PREDSTAVNICIMA SINDIKATA KOMUNALNIH DELATNOSTI. POTPISNICI SU GRADONAČELNIK POŽAREVCA I…

Dodik - Republika Srpska i Srbija imaju najbolji period u saradnji

31 Mar 2018, 13:33

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je u Zrenjaninu sa gradonačelnikom tog grada Čedomirom Janjićem, a…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoGOLUBAC DOBIJA NOVU PLAŽU NA DUNAVU

Početak radova na izgradnje  plaže i marine  na Dunavu,nastavak realizacije projekata…

21 Oct 2019, 21:18

KulturaSTARI ZANATI U OSNOVNOJ ŠKOLI…

UDRUŽENJE ZA PROMOCIJU KULTURE, TRADICIJE I TURIZMA "OD KNJIGE DO DUŠE" NA…

21 Oct 2019, 14:01

DruštvoOKTOBAR MESEC POSVEĆEN SLEPIM…

SAVEZ SLEPIH I SLABOVIDIH  POŽAREVAC OBELEŽEVA NIZOM AKCIJA MESEC OKTOBAR POSVEĆEN SLEPIM…

21 Oct 2019, 13:51

Kursna lista