Odšteta majci ubijenog dečaka
   26 Oct 2016, 10:54    Veliko Gradište    Blic    Marina Milenković


Odšteta majci ubijenog dečaka

Država će morati da Marini Andrejić (46), majci koja je oslobođena optužbi da je ubila sina Đorđa (13) u julu 2010. u Majilovcu, isplati dva miliona dinara odštete.
Naime, Apelacioni sud u Kragujevcu preinačio je presudu Višeg suda u Požarevcu, kojom je u celini bio odbijen zahtev Marine Andrejić, i usvojio njen zahtev za naknadu nematerijalne štete za pretrpljene duševne boli zbog neosnovanog pritvora u kom se nalazi zbog sumnji da je ubila sina.
Marina je u pritvoru bila gotovo dve godine, od 27. jula 2010. do 3. jula 2012. Prema rečima njenog advokata Srbe Stojanovića, iznos koji je dobila je ponižavajući.
- Ona je u zatvoru provela 703 dana, i ispada da joj dnevno pripada po 2.800 dinara za svaki dan nezakonitog pritvora. Mi smo za 703 dana tražili ukupno 16,88 miliona dinara - kaže Stojanović i dodaje da će on koristiti dalja pravna sredstva radi zaštite Marininih prava - ako treba i pred Međunarodnim sudom u Strazburu.
Sudbina malog Đorđa do današnjeg dana ostala je misterija. Dečak je nestao 22. jula 2010. godine u selu Majilovac kraj Velikog Gradišta.
Tog dana je otišao sa majkom da radi u njivi, a kada se ona navodno povredila motkom odvojio se od nje kako bi potražio pomoć, ali više nikada nije bio viđen. Potraga policije i meštana Majilovca počela je 25. jula, po povratku majke kući. Marina je ubrzo bila uhapšena pod sumnjom da je ubila sina.
Lovci su pronašli potom lobanju dečaka, ali ne i ostatak tela. Forenzičko ispitivanje pokazalo je da dečak nije imao povrede na lobanji. Potom je utvrđeno i da je lobanja naknadno podmetnuta u šumu, te da se ubistvo nije dogodilo na ovom mestu.
Marina je u martu 2011. bila osuđena na 20 godina zatvora zbog ubistva sina. Apelacioni sud je naredio ponavljanje suđenja, ali je prvostepeni sud ponovio istu presudu. U julu 2012. Apelacioni sud ju je oslobodio zbog nedostatka dokaza.Slične vesti

MIHAJLOVIĆEVA POZVALA ŽENE SA SELA DA SE UDRUŽE

15 Oct 2018, 14:35

Povodom Međunarodnog dana seoskih žena predstavnici Koordinacionog tela za rodnu ravnopravnost, Delegacije EU u Srbiji i…

ODRŽANA JE TRIBINA: ZDRAVA ŽENA JE STUB ZDRAVOG DRUŠTVA

8 Mar 2018, 21:21

FORUM ŽENA SPS POŽAREVAC, UDRUŽENJE EKOLOŠKA SVEST I CENTAR ZA KULTURU POŽAREVAC  ORGANIZOVALI SU TRIBINU POD…

FORUM ŽENA SPS POŽAREVAC ORGANIZUJE TRIBINU : ZDRAVA ŽENA JE STUB ZDRAVOG DRUŠTVA

6 Mar 2018, 15:02

POVODOM MEĐUNARODNOG DANA ŽENA FRORUM ŽENA SPS POŽAREVAC, UDRUŽENJE EKOLOŠKA SVEST I CENTAR ZA KULTURU POŽAREVAC …

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoČUDOTVORNA ČUVARKUĆA! Ova biljka…

Poboljšava i imuni sistem. Mnogi od vas imaju čuvarkuću u svom domu, a ne znaju…

27 May 2020, 10:19

DruštvoIZGRADNJA NOVOG HOTELA I UREĐENJA…

U planu razvoja opštine Golubac,u okviru strateškog dokumenta u toku ove godine…

26 May 2020, 23:18

PolitikaODRŽANA 34. SEDNICA SKUPŠTINE…

ODRŽANA  JE 34. SEDNICA LOKALNOG PARLAMENTA U VELIKOJ SALI CENTRA ZA KUTLURU UZ POŠTOVANJE…

26 May 2020, 14:37

Kursna lista