OSVOJENA ZLATNA MEDALJA U STRELJAŠTVU
   19 Dec 2016, 11:37    Smederevo    Sat tv    Maja Kostić


OSVOJENA ZLATNA MEDALJA U STRELJAŠTVU

Jasmina Milovanović, seniorka Streljačke družine „Smederevo“ još jednom je zablistala u ovom delu sezone i sa odličnih 385 krugova osvojila zlatnu medalju pištoljem na trećem kolu Kupa Streljačkog saveza Srbije, ispred reprezentativke beogradskog Streljačkog kluba „Crvena zvezda“ Zorane Arunović, koja je imala isti rezultat, ali jedan unutrašnji centar manje od Milovanovićeve. Bronzanu medalju osvojila je reprezentativka Streljačkog kluba „Bor 030“ Bobana Veličković koja je „ubila“ 380 krugova. Nastupilo je ukupno 30 seniorki u ovoj disciplini. Milovanovićevoj je ova druga medalja u ovogodišnjem kup takmičenju. Na prvom kolu nije nastupila, a na drugom je osvojila srebrnu medalju. Plasirala se u finale sa 22 boda koliko je sakupila na drugom mestu rang liste finalista kupa.
U finale kupa plasirala se istim oružjem i juniorka „Smedereva“ Ana Todorović. Ona je na šestom mestu sakupila 14 bodova iz sva tri kola. Na trećem je zauzela peto mesto sa 360 krugova. Nastupila je 21 juniorka. I Petar Adamović je obezbedio učešće na finalnom turniru u kategoriji juniora pištoljem. On se kao i Milovanovićeva u svojoj kategoriji nalazi na drugom mestu sa ukupno 25 bodova iz tri kola. Na ovom poslednjem je bio četvrti sa 548 krugova, u konkurenciji 13 juniora.
Puškom se u finale plasirao junior Veljko Ilić. On se nalazi na 8 mestu u svojoj kategoriji sa 7 bodova. U trećem kolu je sa 602,8 krugova bio jedanaesti, u konkurenciji 23 juniora.
Po deset najboljih na osnovu plasmana u sva tri kola, u svakoj disciplini učestvovaće na finalu Kupa Streljačkog saveza Srbije, koje je na programu u februaru sledeće godine.
Na ovom kolu od puškom su nastupile još i Natalija Tasić koja je sa 405 krugova bila devetnaesta i Dunja Rajković, koja se rezultatom od 397,3 kruga plasirala na 31. mesto u konkurenciji 52 juniorke.
Ovo je bilo poslednje takmičenje za srpske strelce u ovoj godini. Sezona se nastavlja u januaru učešćem na tradicionalnim međunarodnim turnirama u slovenačkim Rušama i Minhenu u Nemačkoj za strelce iz A programa, a počinju kup takmičenja i za strelce u B (razvojnom) programu.
Na smederevskom strelištu iduće nedelje počinje tradicionalna deveta Smederevska liga u streljaštvu. U četvrtak će se održati prvo kolo lige u pionirskim kategorijama, a u petak za seniore i seniorke.Slične vesti

Devojke iz serije "Seks i grad" imaju iznaneđenje za sve

26 Dec 2016, 22:29

Konačno odobrile scenario za novi film.

Sara Džesika Parker, Sintija Nikson, Kim Katral i Kristin…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoPriznanja za sve takmičare iz…

Na 65. Međunarodnoj matematičkoj olimpijadi, koja je od 11. do 22. jula 2024. godine održana…

22 Jul 2024, 12:35

EkonomijaTabakovićeva sa stalnim predstavnikom…

Guvernerka Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s novim stalnim predstavnikom…

22 Jul 2024, 12:32

EkonomijaČadež: Srbija postaje jedna od…

Povodom proizvodnja električne "pande" koja počinje u Kragujevcu, predsednik Privredne…

22 Jul 2024, 12:27

Kursna lista