9. KUP JADRANSKO PODUNAVSKIH ZEMALJA U DISCIPLINI MUŠICA
   16 May 2018, 14:27    Požarevac    SAT TV    Tatijana Spasojević


9. KUP JADRANSKO PODUNAVSKIH ZEMALJA U DISCIPLINI MUŠICA

Ekipa OSR “Smuđ“ Požarevac uzela je učešće je na 9. KUPU JADRANSKO PODUNAVSKIH ZEMALJA u disciplini mušica. Srbija je po prvi put bila domaćin devetog po redu KUPA JADRANSKO PODUNAVSKIH ZEMALJA održanog od 10.05.-13.05.2018.godine na reci Đetinji u Užicu. Na kupu je učestvovala 21 ekipa iz devet zemalja, a Srbiju su predstavljale četiri ekipe. 



 
ORGANIZACIJA SPORTSKIH RIBOLOVACA  „Smuđ“ su predstavljali Martić, Marković, i Mišić.  Reka Đetinja je dom puno salmonidnih vrsta, pre svega pastrkmke, zatim lipljena, i na kraju kraljice mladice. Za dva takmičarska dana uhvaćeno je pripližno 350 mernih riba isključivo pastrmke i lipljena, i jako veliki broj malih riba ispod takmičarske mere, a jedan od takmičara je na kratko imao i mladicu na štapu.  Veliki uticaj na plasman u sektoru imao je žreb, odnosno mesto u sektoru jer riba nije ravnomerno raspoređena duž celog sektora.  Pobedu na kupu je ponovo odnela ekipa RIBIŠKA DRUŽINA BLED iz Slovenije, a OSR “Smuđ” je uspeo da se pozicionira u gornjem delu tabele zauzevši deveto mesto, kao najbolje plasirana ekipa iz Srbije. Najbolje je pecao najiskusniji od nas Milan Martić, koji je ujedno I najbolje plasirani srpski takmičar u pojedinačnoj konkurenciji, dok je Aleksandar Mišić drugi najbolje plasirani srpski takmičar. 

Fider:  U petak 11.05.2018. rano ujutru  dva takmičara Ivan Stanojević i Saša Jakovljević krenula su za Pančevu na regionalno fider takmičenje grupa  sever . Takmičenje je bilo održano na Tamiškom keju .




Trening u petak odradili su dobro i bili medju boljima ako ne i najbolji . Taktika je bila spremna , a hrana i mamci pripremljeni vec u petak uveče . Prvog takmičarskog dana Ivan Stanojević je završio kao drugi u sektoru dok je Sasa Jakovljević bio treći u svom sektoru. Za drugi dan znali su da prolaze ako otpecaju keca ili dvojku a i u slucaju da Ivan peca trojku , a Saša dvojku .

Na nesreću drugog dana padaju u isti sektor i dogovaraju se da napadnu keca i dvojku , ali se jedan od takmičara u njihovom sektoru odmah na startu odvaja sa krupnom ribom i biva jasno da ce ga tesko stici idu na to da budu drugi i treci . Zbog nedostatka nekoga ko bi im bio podrška iza ledja , a i oskudnih informacija koje su imali o pecanju ostalih takmicara u sektoru pecali su punom snagom ne stelujuci ko ce biti drugi , a ko treći . Kada je sudija označio kraj bili su ubedjeni Da je Sale imao vise ribe , ipak vaga je pokazala da je Ivan imao za 80g više ribe i zavrsio kao i prvog dana kao drugi u sektoru dok je sale bio treci. U generalnom plasmanu Ivan je zauzeo odlicno sesto mesto dok je Sasa zauzeo dvanaesto mesto i nije se plasirao u ligu.Nedostajalo je malo sreće da se oba  takmicara nadju u ligi.    OSR Smudj čestita svim takmičarima koji su prošli u ligu i želi im puno sreće u daljem nastavku takmičenja .    Klub se posebno se zahvaljuje porodici Vuksić iz Pančeva koja je ugostila  takmičare i omogućila im da se osećaju kao da su došli kod najbliže familije . Hvala puno.   Plovak Državno izborno juniori U -20: Željko Vuksić,  prvi dan 4 u sektoru, drugi dan drugi u sektoru i drugi na stazi i treci dan prvi u sektoru i prvi na stazi. Generalno drugi.  Svim takmičarima čestitke od strane rukovodstva OSR "Smudja ".



Slične vesti

Požarevac u Ritmu Evrope i u novoj sezoni

7 Mar 2024, 14:27

Mladi iz Požarevca će i ove godine moći da se prijave za učešće na televizijskom takmičenju „Ritam Evrope“.

Požarevac i ove godine u "Ritmu Evrope"

9 Feb 2024, 14:21

Mladi iz Požarevca će i ove godine moći da se prijave za učešće na televizijskom takmičenju „Srbija u ritmu…

Mladim matematičarima, fizičarima i informatičarima nagrade su više od pukog broja

3 Jan 2024, 10:30

Gotovo da nema međunarodnog takmičenja sa kojeg se nisu vratili sa medaljama. Priča govori o najuspešnijim srednjoškolcima.

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

Vremenska prognozaPrognoza za subotu, 30. mart 2024.

SRBIJA: U subotu pretežno sunčano i vrlo  toplo za ovo doba godine.…

29 Mar 2024, 11:28

SportDFL: Požarevac - Smederevo

Derbi 21. kola  i drugoj futsal ligi Srbije igra se u subotu Požarevcu. Sastaju se Požarevac…

29 Mar 2024, 11:18

EkonomijaNove cene goriva - opet poskupeli…

U narednih sedam dana, litar evrodizela za maloprodaju koštaće 203 dinara, dok će cena…

29 Mar 2024, 10:38

Kursna lista