7. SAVETOVANJE NA TEMU UPRAVLJANJE RIZICIMA
   24 May 2019, 13:36    Požarevac    Sat TV    Tatijana Spasojević


7. SAVETOVANJE NA TEMU UPRAVLJANJE RIZICIMA

SEKTOR ZA  VANREDNE SITUCIJE, VISOKA TEHNIČKA ŠKOLA STRUKOVNIH STUDIJA I SPASILAČKA SLUŽBA SRBIJE  NA VISOKOJ ŠKOLI U POŽAREVCU ODRŽALI SU 7. SAVETOVANJE NA TEMU UPRAVLJANJE RIZICIMA

Visoka tehnička škola strukovnih studija u Požarevcu u saradnji sa sektorom za vanredne situacije organizovala je 7. stručno savetovanje na temu upravljanje rizicima. Savetovanje je organizovano kroz niz prezentacija, diskusiju i usmeno izlaganje stručnih radova. Doktor Goran Đorđević je istakao da su na ovom skupu predstavljena 24 stručna rada iz različitih oblika upravljanja rizicima i stručnjake iz cele Srbije koji se bave ovom tematikom. Na ovom skupu bilo je reči i o poplavama, požarima i svim drugim elementarnim nepogodama. Narodni poslanik u Vladi Republike Srbije doktro Danijela Stojadinović predstavila je rad o uticaju osiromašenog uranijuma nakon NATO Bombarodovanja a svoje radove predstavili su mnogi eminentni stručnjaci iz različitih oblasti.



Jedan od učesnika ovog stručnog savetovanja je i doktor profesor Ratko Ristić, dekan Šumarskog fakulteta, jedan  od vodećih eksperata koji se bavi problemom zaštite od poplava.



Načelnik Spasilačkog centra Srbije, Vojkan Krtić održao je predavanje na temu „Eksplozivni ostaci rata –uticaj na infrastrukturu Srbije" i istakao da tim aktivno radi na uklanjanju ostataka mina od NATO bombarodavanja."Spasilački centar Srbije inače se bavi deminiranjem mina ali samo humanitarno u cilju da  se našoj zemlji pomogne što više u otklanjanju posledica NATO bombardovanja -istakao je Krstić
" Spasilački centar Srbije u svom timu ima 124 čoveka, od kojih su 80 % demineri podvodni i kopneni, zatim 20 procenata ljudi angažuje se uvek pri elementarnim nepogodama, zemljotresima i poplavama. Centar poseduje i tešku mehanizaciju i aktivno radi na svim terenima kada je pomoć neophodna."-naglašava načelnik spasilačkog centra Srbije.



Savetovanje je otvorio dr Goran Đorđević načelnik odeljenja za vanredne situacije POŽAREVCA i zahvalio se gostima i predavačima na velikom odazivu jer ova tema zaokuplja veliko interesovanje javnosti.



U ime domaćina goste je pozdravio i Dr.profesor Vladan Đulaković, direktor visoke tehničke škole strukovnih studija sa željom da se stručna javnost okupi i sledeće godine u Požarevcu.
 
 



Slične vesti

Cooltour platforma - digitalna mapa arheoloških lokaliteta i spomenika kulture

8 Dec 2023, 12:43

U Kulturnom centru „Grad“ u Beogradu održan je Multiplajer događaj, kao završnica projekta „Cooltour:…

"Umetnost i duhovnost" u Narodnom muzeju u Požarevcu

1 Dec 2023, 12:18

Požarevački gimnazijalci Lazar Milovanović i Dušan Cvejić osmislili su i organizovali tribinu Umetnost i duhovnost,…

U OS u Rabrovu odrzano predavanje na temu Bezbednost dece na internetu i društvenim mrežama

1 Nov 2023, 19:22

Uporedo sa razvojem informacionih tehnologija, informatičkog društva i sa sve češćom primenom interneta u…

Postavite komentar



    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoDva nova leka za multipla sklerozu…

Na novoj listi lekova koji se izdaju o trošku države i koju je nedavno usvojila Vlada…

18 Mar 2024, 12:31

EkonomijaPolaganje kamena temeljca nove…

Za izgradnju nove fabrike japanske kompanije JFE "Šoji Srbija" vrednosti…

18 Mar 2024, 12:29

DruštvoPrevencija i rana dijagnostika…

Mart je mesec posvećen borbi protiv maligniteta. Rak pluća, rak dojke i rak debelog creva…

18 Mar 2024, 12:03

Kursna lista