4. APRILA TRIBINA O TRANSPLATACIJI ORGANA
   1 Apr 2019, 12:54    Požarevac    SATTV    Maja Kostić


4. APRILA TRIBINA O TRANSPLATACIJI ORGANA

U POŽAREVAČKOJ BOLNICI ODRŽAĆE SE JAVNA TRIBINA POD NAZIVOM ZNAČAJ TRANSPLATACIJE I DONIRANJE ORGANA KOJU ORGANIZUJE UDRUŽENJE PACIJENATA ZAJEDNO ZA NOVI ŽIVOT U SARADNJI SA OPŠTOM BOLNICOM POŽAREVAC.

4. Aprila će o značaju transplatacije i doniranju organa govoriti: Dr Nataša Petrović, načelnica Odeljenja anestezije I reanimacije Urgentnog centra KCS, član tima za transplantaciju jetre,  Dr Branislav Oluić, transplantacioni hirurg Urgentnog centra KCS, član tima za transplantaciju organa, Dr Vesna Rakonjac, direktorka Uprave za biomedicinu Ministarstva zdravlja, Dr Danko Nikolić, direktor OB Požarevac.

Udruženje “Zajedno za novi život” organizuje još jednu javnu tribinu pod nazivom “Značaj transplantacije I doniranja organa” 04.04.2019.godine od 13 časova u holu nove zgrade Opšte bolnice Požarevac, odeljenje Urgentne službe. Posle Jagodine, Kraljeva, Loznice, Niša, Bora, na red je došao I Požarevac, koji je inače poseban zbog toga što je u njemu odrastao I živi predsednik udruženja Mladen Todić, kome je pre dve godine izvršena transplantacija jetre u Urgentnom centru KCS. Udruženje transplantiranih pacijenata i pacijenata kojima je potrebna transplantacija organa “Zajedno za novi život” je osnovano oktobra 2017.godine kao logičan sled druženja, razmene iskustava, nedoumica i različitih stavova na kontrolnim pregledima transplantiranih npacijenata.
Tribine imaju za cilj da podignu svest stanovništva na temu transplantacije I doniranja organa, kao I da otklone strahove I predrasude koje prate ovu temu. Zbog toga su pacijenti odlučili da svoja iskustva prenesu u direktnom kontaktu sa građanima na tribinama, gde osim što govore o svom životu pre I posle transplantacije, odgovaraju na pitanja građana. U tome im svesrdno pomažu I lekari iz timova za transplantaciju organa koji zajedno sa njima učestvuju na ovim tribinama I iz medicinskog I ljudskog ugla govore o ovoj temi. Pacijentima je od velikog značaja da ih što više ljudi čuje, da iz njihovog iskustva I na osnovu onog što su prošli I prolaze shvate koliko je značajna transplantacija, ne samo za pacijente, već I za njihove porodice. Iz tog razloga bismo voleli da I u Požarevcu, kao I u drugim gradovima gde smo bili, dođe što veći broj građana I u neposrednom kontaktu se upoznamo I razgovaramo o jednoj ovako humanoj temi.

 Slične vesti

BESPLATNI ZDRAVSTVENI PREGLEDI

25 May 2019, 13:50

U nedelju 26.05.2019.godine  obavljaće se preventivni pregledi  u Opšoj bolnici Požarevac u vremenu od…

POKLON PAKETI BEBAMA OD CRVENOG KRSTA

16 May 2019, 12:14

CRVENI KRST POŽAREVAC JE MAJKAMA BEBA ROĐENIM U NEDELJI CRVENOG KRSTA OD 8. DO 15. MAJA URUČIO PRIGODNE PAKETE.

UŽAS U POŽAREVCU: Jednogodišnja devojčica pojela otrov za glodare pa preminula

10 Apr 2019, 11:22

Devojčica od godinu dana A. K. preminula je u utorak veče u požarevačkoj bolnici, pošto je, prema prvim informacijama,…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoREKONSTRUKCIJA ŠKOLA U OPŠTINI…

Na području Opštine Golubac u proteklom periodu,investiralo se  u projekte u oblasti…

17 Jun 2019, 20:13

DruštvoNAVIJAČI PARTIZANA DOBROVOLJNI…

SPORTSKO UDRUŽENJE NAVIJAČA PARTIZAN 012 UČESTVOVALO JE U HUMANITARNOJ AKCIJI DOBROVOLJNOG…

17 Jun 2019, 13:48

PolitikaVučić sa predstavnicima CIDCA…

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predstavnicima Kineske agencije za razvoj…

17 Jun 2019, 13:28

Kursna lista