405 LEGIONARA - DRUGI KOSTOLAČKI POLUMARATON
   1 Oct 2018, 10:14    Kostolac    SatTv    Maja Stepanović


405 LEGIONARA - DRUGI KOSTOLAČKI POLUMARATON

U subotu, 29. septembra u 10:30 časova sa platoa ispred Doma kulture u Kostolcu stazama nekada moćne rimske imperije krenulo je 405 trkača iz cele zemlje i tako je počeo 2. Kostolački polumaraton.  Sama manifetsacija obuhvata tri trke. „Trka maratončića“ u kojoj učestvuju deca do 6 godina, i gde smo imali 60 prijavljenih trkača, „Trka zadovoljstva“ na pet kilometara koja je imala 90 ljubitelja trčanja i glavna trka, polumaraton u kom smo imali 255 legionara koji su hrabro istrčali 21 kilometar i svoju trku završili u popularnom arheološkom parku „Viminacijum“.  Trku Maratončića otvorila je direktorka Kulturno sportskog centra „Kostolac“, Jelena Šamanc, a proglašenje starta glavne trke ove godine pripalo je predsedniku Gradske opštine Kostolac, Serdžu Krstanoskom koji je propratio celu trku i dočekao svakog trkača u arheološki park „Viminacijum“.Kao i prošle godine pred sam početak imali smo malo zagrevanje koje je vodila Nevena Janderka.

Trkačima su najveća podrška bili volonteri koji su se trudili da na razne načine olakšaju put do cilja, kako okrepnim stanicama, tako muzikom uživo, elektonskom muzikom, biciklistom koji muzikom prati trkače i naravnom širokim osmehom i aplauzom podrške.  Volonteri su pretežno bili učenici osnovne i srednje škole u Kostolcu, i bilo ih je oko stotinak koji su dali sve od sebe da ova manifestacija prođe bez ikakvih problema. Vreme je poslužilo trkače, nije bilo vetra, niti kiše a temperatura je bila oko 20 –og podeoka što su bili odlični uslovi za trčanje.


Plasman na 2. Kostolačkom polumaratonu „Trka legionara“:

Trka Maratončića
Muška kategorija:
1. mesto – Bogdan Đokić
Ženska kategorija:
1. mesto – Vera Pajkić

Trka zadovoljstva:
Muška kategorija:
1. mesto – Miroslav Pešić
2. mesto – Filip Nacrović
3. mesto – Sebastijan Diljaj
Ženska kategorija:
1. mesto – Mila Rankovski
2. mesto – Anastasija Nađaj
3. mesto – Sofija Đurović
Trka Legionara:
Muška kategorija:
1. mesto – Velimir Bojović
2. mesto – Nenad Živković
3. mesto – Aleksandar Krstić
Ženska kategorija:
1. mesto – Nevena Jovanović
2. mesto – Aleksandra Marinkov
3. mesto – Verica Đorđević
Oni bez čije pomoći bi ova manifestacija bila znatno teža su svakako i sponzori, a sponzori ove godine su: COCA COLA, Toplifikacija Požarevac, Petrović turs, Igor Stevanović, Sindikat kopova Kostolac, Sindikat termoelektrane odbor A, odbor B i direkcija Kostolac, Tehnička škola sa domom učenika „Nikola Tesla“ Kostolac, prodavnica „Nar“, cvećara „Ljiljan“, voćara „Maja“, Galeb 012, Sindikat Autotransporta, Sindikat Georada, restoran „Dunavski dragulj“, restoran „Galija“, kafe „Prizma“, Hemofarm, Nautilus, Esensa, Apatinska pivara, Visoka sportska zdravstvena škola, Radio televizija Srbije, TV „Viminacium“, „Stil“ radio Kostolac, „Hit“ radio, Reč naroda, Kostolac usluge d.o.o, Elektroprivreda Srbije, Sindikat Prima, Sindikat Kostolac usluge, Ivan Đorđević, „Raketa“, „Slatko srce“ Aranđelovac, Sportski savez grada Požarevac, voće i povrće Mira i Neša,, ULUK „Kevro“ DJ Neba, DJ Grozda, Komunalno i DR100-ić .

Organizatori ovog polumaratona su Kulturno sportski centar „Kostolac i „Maraton tim Požarevac“ u saradnji sa arheološkim nalazištem „Viminacijum“ a pod pokroviteljstvom Gradske opštine Kostolac.

 Slične vesti

ODRŽAN 3. KOSTOLAČKI POLUMARATON POBEDNICI MILOŠ DAJEVIĆ I JAGODA STOLIĆ

18 Sep 2019, 15:01

Pod sloganom "Probudi legionara u sebi na stazama nekada moćne rimske imperije" 14. septembra ove godine održan…

U SUBOTU III KOSTOLAČKI POLUMARATON: TRKA LEGIONARA

11 Sep 2019, 9:22

U SUBOTU 14. SEPTEMBRA ODRŽAVA SE 3. KOSTOLAČKI POLUMARATAN ILI TRKA LEGIONARA, A PRIJAVE SU MOGUĆE I NA SAM DAN TRKE U…

PRIJAVE U TOKU ZA III KOSTOLAČKI POLUMARATON

21 May 2019, 15:13

Pod sloganom probudi legionara u sebi na stazama nekada moćne rimske imperije 14. septembra ove godine održaće se 3. Kostolački…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

SportRADOVI NA IZGRADNJI SPORTSKIH…

U Golupcu se, uz podršku Evropske unije preko razvojnog programa EU PRO, radi na dodatnom…

22 Sep 2019, 11:38

KulturaU VELIKOM GRADIŠTU POČINJE PETI…

Peti po redu ŠIK - Festival amaterskih pozorišta „Štap i kanap“,…

22 Sep 2019, 10:36

PolitikaDAČIĆ NA GENERALNOJ SKUPŠTINI…

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić boraviće u Njujorku…

21 Sep 2019, 14:54

Kursna lista