30-35 EVRA DOČEK NOVE GODINE U KUČEVU
   27 Dec 2016, 14:24    Kučevo    SatTV    Stefan Tomić


30-35 EVRA DOČEK NOVE GODINE U KUČEVU

Iako je do dočeka Nove Godine ostalo nedelju dana,u Kučevu se ne oseća grozničavo raspoloženje kakvo je nekada nedeljama unapred bilo kao sastavni deo priprema za najluđu noć u godini. Jedino su nešto više učinili ugostitelji utvrdivši cene za doček Nove 2017.godine. U gradu na Peku  organizuje se novogodišnji doček po ceni od 30 do 35 evra po osobi,dok će prvojanuarska repriza stajati  deset evra.

Slična je situacija i u ostalim ugostiteljskim objektima,kafićima i diskotekama, van Kučeva, i u pojedinim naseljima ove Zviške opštine. U ove cene uključene su svečane večere i skroman muzički program koji se pretežno oslanja na ono čime hoteli i restorani raspolažu. Neki u ove cene nisu uključili piće, pa će se to plaćati posebno.  

Inače, interesoavanje za novogodišnji doček je malo,jer sem onih pojedinaca sa dubljim džepom kao i sve manje naših radnika koji se nalaze na privremenom radu u inostranstvo niko ne može da za jedno veče izdvoji oko stotinu evra, kada se uzme u obzir da je prosečna mesečna plata zaposlenih u  Opštini od 200 do 300 evra. Tako će većina građana kučevačke opštine ,,najluđu noć’’ provesti u krugu porodica uz ono što se te večeri nađe na trpezi.

Oprezno pri kupovini i rukovanju pirotehničkim sredstava,upućuje se apel iz  Policijske stanice u ovom gradu na Peku. Upotreba petardi, vatrometa i većih prskalica zabranjena je u zatvorenim prostorijama, ali i na javnim mestima gde se okuplja više ljudi. S druge strane, vatrometom mogu da rukuju samo ovlašćena pravna lica na odobrenim lokacijama. U suprotnom, posledice mogu da budu brojne - teške povrede, nekontrolisane eksplozije, požari i uznemiravanje građana, kao i narušavanje javnog reda i mira.
Upotreba pirotehničkih sredstava, svake godine u Srbiji izaziva više povreda i drugih problema. Policija i ovoga puta poručuje da ih ne treba kupovati na mestima koja za to nisu predviđena i odobrena.

Autor: Ljubiša NastasijevićSlične vesti

Zašto je dobro donositi novogodišnje odluke?

12 Feb 2020, 11:00

Novogodišnje odluke jedne su od omiljenih prazničnih tradicija, a čin njihovog donošenja praktikuje sve veći broj ljudi.…

PROSLAVLJENA SRPSKA NOVA GODINA NA TRGU U POŽAREVCU

14 Jan 2020, 14:27

PROSLAVLJENA JE NOVA GODINA PO JULIJANSKOM KALENDARU KOJA SE SLAVI U SRBIJI, PA TAKO I U POŽAREVCU.

U Požarevcu…

DOČEK SRPSKE NOVE GODINE UZ GVARDIJU, NOVI ZVUČNI TALAS I HOR ODJEK NA TRGU U POŽAREVCU

11 Jan 2020, 16:04

DOČEK SRPSKE NOVE GODINE BIĆE ORGANIZOVAN NA GRADSKOM TRGU U POŽAREVCU, A GLAVNI DEO PROGRAMA BIĆE NASTUP NOVOG ZVUČNOG…

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

PolitikaSavet bezbednosti danas o izveštaju…

Ambasadori Saveta bezbednosti raspravljaće danas o novom šestomesečnom izveštaju šefa Ujedinjenih…

21 Oct 2020, 9:19

DruštvoNestanak vode zbog radova na mreži

Zbog radova na mreži  bez vode će biti potrošači u  Golubačkoj ulici…

21 Oct 2020, 9:06

KulturaGolubac dobija Kulturni centar…

U Golupcu su u toku radovi na rekonstrukciji postojeće zgrade u kojoj će biti smeštena…

20 Oct 2020, 15:04

Kursna lista