30-35 EVRA DOČEK NOVE GODINE U KUČEVU
   27 Dec 2016, 14:24    Kučevo    SatTV    Stefan Tomić


30-35 EVRA DOČEK NOVE GODINE U KUČEVU

Iako je do dočeka Nove Godine ostalo nedelju dana,u Kučevu se ne oseća grozničavo raspoloženje kakvo je nekada nedeljama unapred bilo kao sastavni deo priprema za najluđu noć u godini. Jedino su nešto više učinili ugostitelji utvrdivši cene za doček Nove 2017.godine. U gradu na Peku  organizuje se novogodišnji doček po ceni od 30 do 35 evra po osobi,dok će prvojanuarska repriza stajati  deset evra.

Slična je situacija i u ostalim ugostiteljskim objektima,kafićima i diskotekama, van Kučeva, i u pojedinim naseljima ove Zviške opštine. U ove cene uključene su svečane večere i skroman muzički program koji se pretežno oslanja na ono čime hoteli i restorani raspolažu. Neki u ove cene nisu uključili piće, pa će se to plaćati posebno.  

Inače, interesoavanje za novogodišnji doček je malo,jer sem onih pojedinaca sa dubljim džepom kao i sve manje naših radnika koji se nalaze na privremenom radu u inostranstvo niko ne može da za jedno veče izdvoji oko stotinu evra, kada se uzme u obzir da je prosečna mesečna plata zaposlenih u  Opštini od 200 do 300 evra. Tako će većina građana kučevačke opštine ,,najluđu noć’’ provesti u krugu porodica uz ono što se te večeri nađe na trpezi.

Oprezno pri kupovini i rukovanju pirotehničkim sredstava,upućuje se apel iz  Policijske stanice u ovom gradu na Peku. Upotreba petardi, vatrometa i većih prskalica zabranjena je u zatvorenim prostorijama, ali i na javnim mestima gde se okuplja više ljudi. S druge strane, vatrometom mogu da rukuju samo ovlašćena pravna lica na odobrenim lokacijama. U suprotnom, posledice mogu da budu brojne - teške povrede, nekontrolisane eksplozije, požari i uznemiravanje građana, kao i narušavanje javnog reda i mira.
Upotreba pirotehničkih sredstava, svake godine u Srbiji izaziva više povreda i drugih problema. Policija i ovoga puta poručuje da ih ne treba kupovati na mestima koja za to nisu predviđena i odobrena.

Autor: Ljubiša NastasijevićSlične vesti

Dočekana i pravoslavna Nova godina u Velikom Gradištu

14 Jan 2022, 18:48

Uz raznovrsne poslastice Udruženja žena “Zlatne ruke“ iz Đurakova koje su zasladile događaj i okrepljenje toplim…

U Jablanici sa Božić Batom dočekana srpska Nova godina

14 Jan 2022, 9:52

Nakon serije velikih novogodišnjih koncerata na Kraljevom trgu i početka zimske sezone koja beleži nove rekorde u…

Srećna Srpska nova godina!

14 Jan 2022, 9:33

Građani širom Srbije dočekali su Novu 2022. godinu po julijanskom kalendaru. Zbog pogoršane epidemijske situacije nema organizovanog…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

KulturaKsenija Mitrović najbolja glumica…

Na žalost, usled nepovoljnih vremenskih prilika, sinoćna predstava "Kaštel u jezeru" Narodnog…

26 Jun 2022, 12:41

KulturaOdržan "Festival igre Zlatibor…

U subotu 25. juna 2022. godine na bini na Kraljevom trgu održan je "Festival igre Zlatibor…

26 Jun 2022, 12:31

DruštvoDodeljena priznanja "Vidovdanski…

Vidovdanske kulturne svečanosti održane su  u subotu, 25. juna, u Kulturnom centru na Zlatiboru…

26 Jun 2022, 12:29

Kursna lista