30-35 EVRA DOČEK NOVE GODINE U KUČEVU
   27 Dec 2016, 14:24    Kučevo    SatTV    Stefan Tomić


30-35 EVRA DOČEK NOVE GODINE U KUČEVU

Iako je do dočeka Nove Godine ostalo nedelju dana,u Kučevu se ne oseća grozničavo raspoloženje kakvo je nekada nedeljama unapred bilo kao sastavni deo priprema za najluđu noć u godini. Jedino su nešto više učinili ugostitelji utvrdivši cene za doček Nove 2017.godine. U gradu na Peku  organizuje se novogodišnji doček po ceni od 30 do 35 evra po osobi,dok će prvojanuarska repriza stajati  deset evra.

Slična je situacija i u ostalim ugostiteljskim objektima,kafićima i diskotekama, van Kučeva, i u pojedinim naseljima ove Zviške opštine. U ove cene uključene su svečane večere i skroman muzički program koji se pretežno oslanja na ono čime hoteli i restorani raspolažu. Neki u ove cene nisu uključili piće, pa će se to plaćati posebno.  

Inače, interesoavanje za novogodišnji doček je malo,jer sem onih pojedinaca sa dubljim džepom kao i sve manje naših radnika koji se nalaze na privremenom radu u inostranstvo niko ne može da za jedno veče izdvoji oko stotinu evra, kada se uzme u obzir da je prosečna mesečna plata zaposlenih u  Opštini od 200 do 300 evra. Tako će većina građana kučevačke opštine ,,najluđu noć’’ provesti u krugu porodica uz ono što se te večeri nađe na trpezi.

Oprezno pri kupovini i rukovanju pirotehničkim sredstava,upućuje se apel iz  Policijske stanice u ovom gradu na Peku. Upotreba petardi, vatrometa i većih prskalica zabranjena je u zatvorenim prostorijama, ali i na javnim mestima gde se okuplja više ljudi. S druge strane, vatrometom mogu da rukuju samo ovlašćena pravna lica na odobrenim lokacijama. U suprotnom, posledice mogu da budu brojne - teške povrede, nekontrolisane eksplozije, požari i uznemiravanje građana, kao i narušavanje javnog reda i mira.
Upotreba pirotehničkih sredstava, svake godine u Srbiji izaziva više povreda i drugih problema. Policija i ovoga puta poručuje da ih ne treba kupovati na mestima koja za to nisu predviđena i odobrena.

Autor: Ljubiša NastasijevićSlične vesti

Koliko su opasne petarde, svedoče majka povređenog dečaka i lekari

9 Jan 2024, 9:43

I pored svih apela, i ove godine mnogo se pucalo tokom praznika. Petarde, vatrometi, udari i druga pirotehnička sredstva,…

Praznična kupovina od džidža-bidža do dve prosečne plate

5 Jan 2024, 9:54

Austrijanci za novogodišnje poklone izdvoje oko 290 evra, Italijani oko 230, a, prema istraživanju najveće platforme…

Požarevljani dočekali Novu godinu uz lokalne bendove i vatromet

1 Jan 2024, 11:29

Novogodišnji program na Trgu oslobođenja 31. decembra počeo je u 12 časova nastupom DJ Vlade, nakon čega je organizovan…

Postavite komentar    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

DruštvoKlima nam bira destinacije za…

Promena klime donosi i promene na turističkim mapama Evrope. Sever kontinenta postaje sve…

23 Jul 2024, 12:49

DruštvoSeničić: Klasične programe za…

O odmorima, Olimpijskim igrama, putovanjima tokom leta, turističkim agencijama, ponudama sadržaja,…

23 Jul 2024, 12:45

Društvo"Porše"verovatno ne…

Sve je više informacija da je neki proizvod opasan po zdravlje korisnika i da se povlači…

23 Jul 2024, 12:42

Kursna lista