10 NAJBOLJIH FILMOVA ZA BOŽIĆNE PRAZNIKE
   7 Jan 2017, 19:22        Sattv    Maja Kostić


10 NAJBOLJIH FILMOVA ZA BOŽIĆNE PRAZNIKE

Za sve ljubitelje sedme sile predstavljamo vam 10 najboljih fimova uz koje možete da uživate, bilo da ste ljubitelji komedije, melodrame, drame ili akcije.

Muppet Christmas Carol Mala promena koncepta kod Mapeta, pošto Žabac i ekipa služe kao podrška glavnokomandujućem Majklu Kejnu u ulozi Ebenizera Skrudža, u ovoj krpenoj adaptaciji Dikensove "Božićne pesme".

2. Un conte de Noël Porodičnih komedija ima na tone u ovom žanru, ali retko se snimi neka koja odražava pravi život i zajedništvo - mračno, mahnito i pozitivno. Britka crna komedija o haotičnom porodičnom okupljanju sa sjajnom glumačkom podelom.

3. The Holiday Dve devojke sa različitih krajeva sveta požele da se uoči novogodišnjih praznika provedu u drugoj zemlji. Razmenjuju kuće preko interneta i polaze na put. Svaku očekuju iznenadjenja i novaiskustvo. I naravno, ljubav. Ušuškajte se i uživajte u komediji koju su dočarale Kate Winslet i Cameron Diaz.

4. Love, Actually Ovaj film Britanci su nedavno izglasali za svoj omiljeni božićni, čime su posle više godina sa prvog mesta skinuli klasik "Život je divan". Istina je, ovaj film je previše sentimentalan i pun mana, ali, koga briga? To je jedno od onih grešnih zadovoljstava kojem ne možemo da odolimo kad god ga ugledamo na malim ekranima.

5. Alexis Zorbas Igrani film iz 1964. godine, dirljiva priča o prijateljstvu između temperamentnog Grka i jednog tipično suzdržanog Engleza. Priča o sukobu i dodiru različitih mentaliteta i kultura.

6. Perfect Strangers Novi film Paola Genovesea postavlja pitanje: Koliko dobro zaista poznajemo svoje bližnje? Tokom zajedničke večere sedam prijatelja uvereni da među sobom nemaju nikakvih tajni odluče igrati opasnu igru. Svako od njih mora staviti svoj mobilni na sto, a sve poruke i pozivi postaju javni. U pokušaju da dokažu da nemaju šta sakriti jedni od drugih, bezazlena igra brzo se pretvara u nešto sasvim drugo.  Škakljive poruke počinju otkrivati koliko malo zapravo znaju o svojim partnerima i prijateljima.

7. Un moment d`egarement  Dva prijatelja odluče povesti svoje dve kćeri tinejdžerke na letni godišnji odmor. Uživajući u moru i suncu, dogodi se nešto što niti jedan niti drugi nisu mogli zamisliti – jednog od prijatelja zavede mlada, zgodna djevojka! Sve bi bilo jednostavno i lako da se ne radi upravo o kćeri drugog prijatelja!

8. Un plus une Romantična komedija koja nam predstavlja čari drevne Indije. Antoine Abeilard odlazi u Indiju kako bi sastavio novu verziju Romea i Julije. U Parizu je ostavio verenicu kojoj je upravo ponudio brak. Jedno veče odlazi na prijem koji organizuje ambasador Francuske, i uz "čašicu" razgovora, uz lak i sarkastičan ton, sedeći pored Anne koja ne može da zatrudni i nada se da će joj put do Ganga uslišiti želje, Antoine počinje da se zaljubljuje u nju. Zajedno kreću na putovanje gde će doživeti nestvarna iskustva.   

9. Gainsbourg: A Heroic Life Film prati ozloglašenog muzičara od detinjstva u okupiranoj Francuskoj, preko svog uspona, slave i ljubavnih afera sa Žilijet Greko, Brižit Bardo i Džejn Birkin, i kasijim eksperimentisanjem sa rege muzikom na Jamajci.Sadrži elemente fantastike u kojima je predstavljena Seržova podsvest i njegovo shvatanje svega što ga okružuje, kao i muziku koju je stvarao ovaj veliki umetnik. 

10. Blue Jasmine I za kraj, ne možemo bez pronicljivosti i prefinjenog izražavanja kroz crni humor, čuvenog Vudija Alena. Nesrećna Jasmin, pripadnica njujorškog visokog društva, smešta supruga u zatvor, nakon što sazna za njegovu ljubavnu aferu. Dama iz visokog društva iz Njujorka leti u San Francisko nakon što sumnjivi poslovni ugovori njenog supruga bivaju razotkriveni. Doživevši nadrealan kulturološki šok po dolasku u oskudan stan svoje sestre, ucveljena Jasmin pokušava na sve moguće načine da se organizuje i pronađe svoja vrata nazad u “crème de la crème” društva.
 Slične vesti

BOGATO KULTURNO LETO U KOSTOLCU, LIKOVNE KOLONIJE I ORFEJ NA DUNAVU

2 Aug 2018, 13:55

U OKVIRU KULTURNOG KOSTOLAČKOG LETA 2018.  POSEBNO SE IZDVAJAJU DVE  MEĐUNARODNE LIKOVNE KOLONIJE  11. PO…

U GOLUPCU ODRZANA LIKOVNA KOLONIJA -GVOZDENA KAPIJA

31 Jul 2018, 22:07

Likovna kolonija u Golupcu realizuje se u okviru projekta Međunarodne putujuće  11. likovne kolonije pod nazivom ,,Otvoreno…

U KOSTOLCU JE OTVORENA 11. MEĐUNARODNA PUTUJUĆA LIKOVNA KOLONIJA OTVORENOG SRCA I PRIJATELJSTVA

27 Jul 2018, 15:17

U KOSTOLCU JE OTVORENA 11. MEĐUNARODNA PUTUJUĆA LIKOVNA KOLONIJA POD NAZIVOM „ OTVORENOG SRCA I PRIJATELJSTVA"

Postavite komentar


    Nema komentara za ovu vest

Pretraga

PREUZMI ANDROID APLIKACIJU

sattv-android-aplikacija

Najčitanije vesti

Najnovije vesti

ZabavaALASKE VEČERI UZ RIBLJU ČORBU…

U Velikom Gradištu narednog vikenda,od petka do subote,održavaju se 54 ,,Alalske večeri’’…

17 Jul 2019, 21:53

PoljoprivredaTRENUTNA OTKUPNA CENA PŠENICE…

NA SASTANKU ŽITO ZAJEDNICE  SRBIJE DOGOVORENA JA VEĆA OTKUPNA CENA PŠENICE KOJA…

17 Jul 2019, 14:59

DruštvoRADNICI FIJATA U KRAGUJEVCU NA…

U kompaniji "Fijat Krajsler automobili" (FCA) u Kragujevcu sinoć je privremeno prekinuta…

17 Jul 2019, 14:01

Kursna lista